Magazin Svet

Danski crtać o liku s najvećim penisom na svetu šokirao roditelje (VIDEO)

Preveliki penis Johna Dilermanda sve vreme ga dovodi u probleme, što mogu da potvrde deca u Danskoj nakon gledanja nove emisije o njemu na javnoj televiziji. Neke roditelje, međutim, komedija nije zabavila.

Animirana serija premijerno je prikazana na danskom dečjem kanalu DR Ramasjang 2. januara. Glavni lik je brkati muškarac u prugastoj odeći, čiji podjednako prugasti penis nalik na pipak ponekad ima sopstveni um, zbog čega je Dilermandu neugodno.

U većini navrata i situacija dodatak mu ipak pomaže, na primer tokom roštiljanja ili šetanja psa, kao u prvoj epizodi. A sudeći prema opisu serije, jednog dana mogao bi mu pomoći da spasi i svet.

Takve genitalije nisu novost u animaciji, pre svega zahvaljujući animeu i hentai pornografiji, ali serija za decu uzrasta od četiri do osam godina fokusirana na “čoveka s najdužim penisom na svetu” nekim danskim roditeljima bila je previše.

U jednoj besnoj reakciji na Fjesbuk stranici kanala serija je nazvana neukusnom i nimalo prilagođenom deci. I mnogi drugi smatrali su da seriju treba ukloniti jer “deca ne bi smela da vide ono što se u njoj prikazuje”, prenosi portal 021.

“Verujete li zaista da je nečemu takvom mesto na kanalu za decu”, pitao se jedan gledalac.

Kritičari tvrde da emisija decu uči pogrešnoj lekciji o tome šta “privatno” znači u izrazu “privatni delovi”, a decu može potencijalno učiniti ranjivijom na seksualne predatore.

Ipak, mnogi Danci stali su na stranu kanala. Kažu da je John Dilermand zabavan deci, ali i odraslima, kao i da se uklapa u stil kanala.

Zabrinutost za pedofiliju odbacuju i nazivaju moralnom panikom.

Kanal je stao uz svoju produkciju, a šef kompanije Morten Skov Hansen rekao je kako su tokom produkcije bili uključeni i stručnjaci za dečju psihologiju.

Kaže kako su dobili i brojne pozitivne reakcije roditelja koji su iskoristili seriju kako bi razgovarali sa svojom decom o telu.

Prva sezona šoua ima 20 petominutnih epizoda, a više od pola već je objavljeno na veb sajtu kanala.

14 legendarnih crtanih filmova koje smo obožavali kao klinci

15 Shares
Share via
Copy link