Magazin Srbija

Danilo Vučić na utakmicu Rada i požeške Sloge stigao uz rotaciju i Kobre

danilo vucic
Printscreen

Udruženje građana Inicijativa za Požegu objavilo je informaciju da je u sredu sin predsednika Srbije Danilo Vučić došao u ovaj grad na fudbalsku utakmicu između Sloge i Rada u skupocenom “leksus” automobilu, pod rotacijom u pratnji “Kobri”.

Oni u svojoj objavi na društvenim mrežama osuđuju bahato ponašanje sina predsednika države pitajući se zbog čega Danilo, u obavljanju svojih privatnih poslova, ima vojnu pratnju i rotaciju?

– Sa ekipom Rada u Požegu je doputovalo tridesetak njihovih po zlu čuvenih navijača. Tridesetak skinhedsa. No, nisu oni čudo koje se u Požegi u sredu dogodilo. Čudo je stiglo u skupocenom „leksusu“ i to pod rotacijom, u pratnji „Kobri“ i drugog obezbeđenja raspoređenog u nekoliko automobila beogradskih tablica. Požeški stadion, a nakon utakmice i restoran u centru grada, imao je priliku da ugosti Danila Vučića, sina predsednika Srbije, Aleksandra Vučića. Danilo je, trenutno, siva eminencija FK Rad – stoji u objavi Inicijative za Požegu.

Oni su ove prizore u svom gradu opisali kao da je Danilo “u najmanju ruku krenuo u Prizren”.

– Zašto sin predsednika države, u obavljanju privatnih poslova, ima vojnu pratnju i zbog čega, zaboga, rotaciju? Živimo li u privatnoj državi jednoga čoveka i da li su sve institucije i svi državni resursi njemu na raspolaganju u privatne svrhe, mimo ustava i zakona – pitaju iz Inicijative za Požegu uz jasnu poruku da će to udruženje „nastaviti da se bori za društvo u kome će zakoni važiti jednako za sve i u kome će svi biti jednaki pred zakonom”.

Podsećaju javnost na „čudan razvojni put mlađanog Danila, koga je tata u početku predstavljao kao običnog radnika, koji radi za 500 evra mesečno“, dok „u međuvremenu, nezvanično postaje vlasnik vinarije i silnih vinograda za koje je, valjda, odvajao od plate, pa skupio i kupio“.

“Za to vreme, neki ‘nasrtljivi novinari’ fotografisaše ga sa nekim vođama navijača – Vidojevićem (Aca Rošavi) i Nemanjom Srećkovićem, članovima huligansko-kriminalne grupe Janjičari, čiji vođa je prvo bio Sale Mutavi, a kad je ubijen nasledio ga je Veljko Nevolja Belivuk”.

– E, slučajno je sa njima zajedno, jednom prilikom, Danilo gledao utakmicu u beogradskom kafiću i slučajno su sedeli za istim stolom u Banjaluci. To što su ti slučajni poznanici deo ekipe koja će kasnije praviti ćevape od ljudi, to sa Danilom nikakve veze nem – saopštila je Inicijativa za Požegu.

Iz Inicijative navode i da je „vlast u Srbiji mnogo brzo prešla put od konferencije za štampu na kojoj predsednik naglašava kako je svojim novcem, od plate, kupio flašicu sa vodom, do situacije da njegov sin ide na utakmicu u unutrašnjost, usred radne nedelje za vreme radnog vremena, sa obezbeđenjem kao da je Salman Ruždi krenuo na sajam knjiga u Teheran“.

– Možda je Danilo uzeo slobodan dan ili je prethodno radio treću smenu? Ali, zašto se novac građana Srbije troši za ovoliko obezbeđenje i ovoliko automobila u pratnji? Jedino, ako je Danilo sipao gorivo iz svog džepa i platio putarine i dnevnice ‘Kobrama’. Dokle će u Srbiji vlast značiti isključivo moć i bahaćenje? – pitaju se iz Inicijative za Požegu.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović, koji se nalazi u nemilosti svojih partijskih kolega i tabloida pod režimskom kontrolom, ocenio je informacije Inicijative za Požegu kao “potpune budalaštine” koje su ništa drugo do nastavak kampanje protiv predsednika i njegove porodice.

– Tvrdnje da se sin predsednika bahati, jer ga obezbeđuju ‘Kobre’ toliko su nebulozne da ih je teško komentarisati. U mržnji prema Aleksandru Vučiću su očigledno toliko ogrezli da odavno ne biraju sredstva, pa makar ona ugrožavala bezbednost i stavljala metu na leđa njegovom detetu – kazao je Stefanović, dodajući da ne odlučuje Danilo Vučić da li će i koliko imati obezbeđenja, kao ni kada i gde će ono sa njim biti.

Ministar navodi da će obezbeđenje uvek ići sa njim kada se proceni da postoji potreba u bezbednosnom smislu, kao u slučaju svake štićene ličnosti. To su odluke nadležnog državnog organa koji vrši bezbednosnu zaštitu, „bez ikakve mistifikacije kako to đilasovci žele da predstave“, tvrdi Stefanović.

Danilo Vučić nije počinio nikakvo krivično delo i prisustvo „Kobri“ i drugih nadležnih organa za obezbeđenje predsednikovom sinu mogu samo da otežavaju svakodnevni život i to zna svako ko je bio štićena ličnost, rekao je Stefanović ističući da „Đilasovim satelitima ne ostaje ništa drugo sem da izmišljaju i manipulišu“.

Na ove reči Stefanovića ubrzo je stigao odgovor u vidu otvorenog pisma od strane Inicijative za Požegu.

– Nije lako biti Nebojša Stefanović ovih dana. Inicijativi za Požegu je potpuno jasno da u svetu Nebojše Stefanovića ne postoje udruženja građana koja nisu nečiji satelit. Gospodine ministre, moramo Vas razočarati – kod nas u Požegi i to biva! Ako ste zaboravili, u pitanju je ona ista Požega u kojoj je pohapšeno naprednjačko opštinsko rukovodstvo, zbog kršenja zakona. Udruženje običnih građana (iza kojih ne stoji niko) ukazuje na sve zloupotrebe , makar ih činio i (za Vas) nedodirljivi Danilo Vučić. Pogrešnu ste priliku izabrali da se vratite u milost apsolutnog gospodara. Moraćete u nekoj drugoj situaciji da brišete minuse koji dovedoše do izglasavanja onolikog nepoverenja Vama, unutar Srpske napredne stranke – navodi se u odgovoru Inicjative koji je objavljen na Fejsbuku.

Oni su postavili ministru zanimljiva pitanja o kojima vlast ćuti i ne pruža informacije koje su od javnog značaja.

– Znamo mi dobro šta podrazumeva zaštita štićene ličnosti, kojoj je obezbeđenje dodeljeno. Normalno i pristojno obezbeđenje, u uređenoj državi. Međutim, ono čemu smo u našoj Požegi svedočili daleko je od toga! Da li je odred Kobri obezbeđivao Danila i dok je radio u prodavnici za 500 evra, gospodine ministre? Da li je odred Kobri obezbeđivao Danila kada je dočekao ‘Kapetana Dragana’ i, prema rečima samog Vasiljkovića, uručio mu kesu para i ključeve od kola i stana? Ako Kapetan Dragan laže javnost, lažemo i mi Vas. Mantru o crtanju mete uporno ponavljate, ali u to ne veruje više niko. Ukazivanje na bahatost i privatizovanje države nije crtanje mete na leđima bilo kome, već je dosledna borba za javni interes i Srbiju kao pristojnu državu! – poručuju iz Inicijative za Požegu uz poruku da za njih “niko neće biti iznad zakona”.

Ubijeni Halabrin stanovao kod Vučićevog kuma Pane i družio se sa Danilom, policija zataškava slučaj

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

354 Shares
354 Shares
Share via
Copy link