Film Magazin

Šok priča srpske glumice: Silovao me je moćni domaći filmadžija

Glumicu Danijelu Štajnfeld najbolje pamtimo po ulozi Mariole u filmu „Ivkova slava“, a od sada i po jednom strašnom incidentu nakon kojeg je bila primorana da pobegne u Ameriku.

Naime, glumica je u dokumentarnom filmu „Drži me čvrsto“ otkrila da ju je seksualno napostvovao jedan moćnik iz domaće filmske industrije. Dokumentarac je premijeru imao na nedavno završenom Filmskom festivalu u Sarajevu.

U ovom ostvarenju ona je intervjuisala i žrtve i zlostavljače, ali i ispričala šta se njoj dogodilo.

– Imala sam ideju da napravim film o posledicama silovanja i zlostavljanja iz perspektive žrtve i ljudi koji su počinili zločin. Kada sam pogledala sirovi materijal ohrabrila sam se i u poslednjem trenutku odlučila da i ja podelim svoju priču – rekla je Danijela i dodala:

– Ako preživeli može da razgovara sa drugim preživelim, možda će se osećati sigurno deliti svoju priču i na taj način dobiti moć – kazala je ona, a preneo Blic.

Ona nije želela da otkriva ime zlostavljača, ali je potvrdila da se radi o jednom moćniku iz filmske industrije, kao i da se plašila da bilo kome kaže šta se desilo i da je strahovala za bezbednost porodice.

– Posle silovanja poveravala sam se jedino mom laptopu. Snimila sam male video zapise koji su na kraju završili u dokumentarcu. Oni su danas dragoceni testament, jer pokazuju kako se žrtva oseća posle zlostavljanja – istakal je mlada glumica.

Profesor bogoslovije zverski silovao studentkinje u manastiru, Irinej i Porfirije ćutali na molbe žrtve

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

197 Shares
197 Shares
Share via
Copy link