Srbija Vesti

Danijela Štajnfeld poziva na protest u Jagodini: Zajedno ćemo polomiti štit koji štiti nasilnike

dragan-palma-markovic
FOTO: ZORAN ILIĆ / RAS SRBIJA

Glumica i producentkinja Danijela Štajnfeld pozvala je građane Srbije da dođu na veliki protest u Jagodini u subotu 5. juna kako bi zajedno zaštitili žene i devojčice od nasilja.

Ona je na Instagramu objavila najavu protesta “Nezavisne ženske grupe”.

– Dođi u Jagodinu u subotu. Podrži nas u borbi protiv zlostavljanja moći i zlostavljanja devojčica i žena. Pridruži nam se. Dosta je bilo ćutanja. Daj osobama koje su pretrpele ponižavanje i nasilje PODRŠKU. Zajedno ćemo nadjačati i polomiti štit koji štiti nasilnike – napisala je Štajnfeld na Instagramu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Danijela Štajnfeld (@danijelastajnfeld)

Ovo je prva akcija te vrste u ovom gradu od kad je otkriven slučaj Palma. Prvi čovek Jagodine, Dragan Marković Palma, prema izjavama anonimnih svedoka, organizovao je žurke na kojima su podvođene devojke i maloletnice.

Govoreći o ovoj akciji koja će se održati u Jagodini, aktivistkinja Aida Ćorović ranije je rekla da će predstavnici nekoliko organizacija doći u taj grad kako bi promovisali brojeve telefona na koje mogu da se jave žrtve seksualnog nasilja, prenosi Direktno.

– Nakon našeg prvog odlaska u Jagodinu, udružile su se različite organizacije, pre svega tu su Inicijativa Ne davimo Beograd, Astra i Autonomni ženski centar, ali i brojni aktivisti pojedinačno. Mi smo načelno formirali nešto što se zove “Nezavisna ženska grupa” i nastavljamo dalje da obilazimo mesta po Srbiji – istakla je Ćorović ranije.

Danijela Štanjfeld je o silovanju koje je doživela progovorila u svom filmu “Zaceli me” koji je prikazivan prošle godine, a ovog proleća javno je optužila kolegu Branislava Lečića za silovanje. Ona je rekla da je glumac i političar Branislav Lečić “moćnik iz filmske industrije” koji ju je silovao, zbog čega je i otišla iz Srbije. Ona je svoj iskaz dala i u Tužilaštvu, a saslušan je i Branislav Lečić.

Palma preti vlasti, opoziciji, svedocima i žrtvama, i mora konačno biti priveden

82 Shares
Share via
Copy link