Magazin Srbija

Vesićev ortak advokat Aleksić izmislio da je Štajnfeld uzela pare da prijavi Lečića za silovanje

silovanje-lecic-stajnfeld-advokat-aleksic

Advokat Nemanja Aleksić izuzetno blizak naprednjacima, a posebno Goranu Vesiću, stoji iza čitave priče o tome kako je navodno „Danijela Štajnfeld uzela pare da diskredituje Branislava Lečića“, a zahvaljujući njegovom izskazu u Tužilaštvu prekinut je i predistražni postupak u ovom slučaju.

Prema pisanju portala Nova.rs, Aleksić, koji je kandidat za predsednika Advokatske komore Vojvodine, se samoinicijativno obratio tužilaštvu i policiji kako bi dao iskaz povodom predistražnog postupka koji se vodio protiv glumca Branislava Lečića i izneo sumnju da je glumica Danijela Štajnfeld „dobila veću količinu novca da diskredituje Lečića“.

Time je advokat, iako ga je Štajnfeld kontaktirala jer je razmatrala mogućnost da ga angažuje kao svog zastupnika, diskreditovao glumicu, što je tužilaštvu bilo dovoljno da prekine predistražni postupak, uz obrazloženje da ne postoji dovoljno dokaza.

Glumica Danijela Štajnfeld je u martu ove godine podnela krivičnu prijavu protiv glumca Branislava Lečića, koga je optužila da ju je tokom 2012. godine silovao, u vreme kada su zajedno radili na jednoj predstavi. Potom je i glumica Merima Isaković izjavila ju je pre 43 godine, u vreme dok su bili kolege na Fakultetu dramskih umetnosti, Lečić seksualno uznemiravao.

Lečić je više puta demantovao optužbe, a tužilaštvo je u julu 2021. godine donelo odluku da ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno krivično delo koje se preduzima po službenoj dužnosti.

Nekoliko meseci kasnije, Nova.rs saznaje da je jedna od osoba koja je obavila razgovor sa tužilaštvom i advokat Nemanja Aleksić iz Novog Sada, nakon čijeg saslušanja je usledila odluka tužilaštva da ne pokreće istragu.

Podsetimo, Danijela Štajnfeld je o svemu što je doživela progovorila u martu ove godine u svojoj ispovesti za Insajder.

– Mene je silovao moj kolega i dragi prijatelj Branislav Lečić, u maju 2012. godine. Posle četiri dana igrali smo predstavu. Bila sam u šoku. Htela sam odmah da zovem policiju, ali sam razmišljala šta će se desiti. Morate da razumete to stanje – rekla je, između ostalog, u svojoj ispovesti Danijela Štajnfeld za “Insajder”.

Sve se, kako je navela odigralo 7. maja 2012. godine, kada su zajedno glumili u predstavi Dnevna zapovest u Beogradskom dramskom.

– On je mene te noći, na moje moljenje i plakanje i na moje ne, on je mene odveo negde gde ja nisam znala gde sam, gde ja nisam mogla da izađem iz tog prostora, to je bilo van Beograda, negde na obroncima Beograda, ja ne znam gde je to bilo, usred noći… I tamo me je mučio, i tamo me je silovao. Ja sam govorila ne, neprestano, dok god sam mogla.

To je bilo jako veliko mučenje, psihološko, emotivno, fizičko i seksualno. U jednom momentu nisam mogla da govorim, nisam mogla da stojim, nisam mogla da podignem ruke. Ridala sam strašno… – podelila je potresne detalje glumica Danijela Štajnfeld.

Tekst u celosti pročitajte na portalu Nova.rs.

Mučio me je. Silovao me je. Nisam mogla da stojim, nisam mogla da podignem ruke. Ridala sam“: Potresna ispovest Danijele Štajnfeld

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

102 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap