Magazin

Kolege FRAJERI koji su javno stali uz Danijelu Štajnfeld

Glumica Danijela Štajenfeld, koja je obelodanila da ju je u maju 2012. godine silovao Branislav Lečić dobila je veliku podršku svojih kolega jer je progovorila o traumi koju je doživela.

Među prvima su se oglasile koleginice Milena Radulović I Iva Ilinčić koje su za isto delo prijavile učitelja glume Miku Aleksića.

Odmah za njima svoju podršku koleginici su dali glumci Goran Bogdan, Andrija Milošević, Miloš Timotijević, Ivan Mihailović i Stevan Piale.

Glumac Goran Bogdan je u znak podrške Danijeli Štajnfeld na svom Instagram nalogu objavio originalnu fotografiju na kojoj pozira u ružičastoj haljini s uzdignutim srednjim prstom.

“Nisam tražila….šta nije jasno”, napisao je Bogdan uz fotografiju i tako svojom objavom pružio podršku ženama koje su žrtve silovanja.

U heštagovima je dodao poruke poput “ne dam te sestro”, “dosta je bilo” i “no pasaran”.

Andrija Milošević još jedan je od manjine glumaca koji su stali uz Danijelu.

On je na svom Instagram nalogu objavio mejl koji je Mirjana Karanović poslala Jugoslovenskom dramskom pozorištu, u kome navodi da odbija da igra u predstavi s Lečićem.

Instagram/andrijamilosevic_officia
Foto: Instagram/andrijamilosevic_officia

“Poštovani, obaveštavam vas da odbijam da igram sa Branislavom Lečićem u predstavi ‘Mamu mu je*em ko je prvi počeo’, u znak protesta zbog njegovog ponašanja prema koleginici Danijeli Štajnfeld. Ovo se odnosi i na sve eventualne buduće predstave sa istim glumcem.

Spremna sam da predstavu igram ukoliko se odlučite da ga zameni drugi glumac”, stoji u mejlu koji je glumica poslala pozorištu.

Na isti način podršku Danijeli uputio je i Miloš Timotijević, nakon čega je za Nova.rs izjavio:

“Ja sam Danijelu podržao još prvi put kada je u javnosti izašla sa pričom. Danijeli Štajnfeld šaljem podršku kao ženi, ne samo kao glumici koja je javno ispričala šta je doživela. Nije lako u takvom trenutku izaći sa istinom i takvom činjenicom, a pogotovo ne u našem društvu koje je duboko patrijahalno, a to je veliki problem. Te priče da zbog svoje priče o silovanju želi da privuče neku popularnost su stvarno nebulozne. Kakva popularnost se može steći preko ovoga?! Ne razumem ljude koji tako nešto izgovaraju. Uvek kada razgovaram sa ljudima o takvim temama, ja ih samo pitam: ‘Šta biste vi pomislili da je na tom mestu vaša ćerka’”, izjavio je glumac za Nova.rs.

Mladi glumac Ivan Mihailović je na svom Instagram nalogu objavio citat iz razgovora Danijele Štajnfeld i Branislava Lečića koji je glumica dostavila tužilaštvu kao jedan od dokaza, u kome Lečić kaže “Imaš li ti pojma ko sam ja?”

“Na sreću, sad znamo”, komentar je Mihailovića.

Ivan Mihailovic instagram
Foto: Instagram/ivanmihailovic

Još jedan mladi glumac koji se upisao u listu muškaraca koji su podržali Danijelu Štajnfeld je i Stevan Piale, koji je na Instagramu objavio snimak njenog razgovora s Branislavom Lečićem i napisao “Podrška za Danijelu Štajnfeld”.

Stevan-Piale-Instagram
Foto: Stevan-Piale-Instagram

Podsetimo, Danijela Štajnfeld je prvi put u svom filmu “Zaceli me” izjavila da je silovana, dok je javnost u ponedeljak saznala da za to optužuje Branislava Lečića. Nakon ovog događaja Danijela je rešila da se preseli u Ameriku.

Nakon što su u javnost dospele pomenute informacije, Branislav Lečić se oglašavao više puta, gde je između ostalog i rekao da je spreman da ide na poligraf.

Ja, Branislav Lečić iz Beograda, najodlučnije poričem bilo kakve optužbe koje su na moj račun iznete. Nikada u svom životu nisam počinio niti jedno krivično delo, a kamoli delo silovanja ili bilo koje njemu srodno ili slično delo! Koristim ovu priliku da obavestim kako nadležno tužilastvo, tako i javnost da apsolutno nemam šta da krijem da nemam nameru da napuštam teritoriju Srbije i ovim putem molim nadležno tužilastvo i MUP Republike Srbije da mi se bez odlaganja uputi poziv radi saslušanja”, naveo je juče Lečić.

Izvor: NovaS

Marija Štajnfeld: Sve što je moja ćerka rekla u intervjuu je tačno

960 Shares
960 Shares
Share via
Copy link