Koronavirus Srbija

Kada se sledeći put žalite na starlete, setite se kako ste dočekali Dariju Kisić Tepavčević

Doktorka Darija Kisić Tepavčević jedno je od lice koje svakodnevno viđamo u medijima dok nas izveštava o broju obolelih i umrlih od virusa korona. Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut” ovih dana tema je seksističkih komentara na društvenim mrežama u kojima se pežurativno govori o njenom izgledu, poreklu i stručnosti.

U njenu odbranu sada je stala načelnica Centra za neuroonkologiju Neurohirurške klinike Kliničkog centra Srbije doktorka Danica Grujičić koja se oglasila se na društvenoj mreži Instagram.

Ona je poslala poruku svima koji poslednjih dana napadaju doktorku Dariju Kisić Tepavčević.

– Ogorčena sam prostačkim i neprimerenim napadima na moju koleginicu Dariju od jednog broja ljudi. Radi se o pametnoj, uspešnoj i lepoj ženi koja je profesor državnog Medicinskog fakulteta i stručnjak u svojoj oblasti. Sve što je postigla je učinila napornim radom u nauci. Kada se sledeći put žalite što po medijima imate starlete, setite se kako ste dočekali uspešni ženu, profesorku i naučnicu koja je napisala preko 150 naučnih radova – napisala je doktorka Grujičić.

Podsećamo, na društvenim mrežama se, nakon početka epidemije i sve češćeg medijskog prisustva doktorke Darije Kisić Tepavčević, pojavio veliki broj seksističkih komentara, u kojima je iznesen niz primitivnih uvreda na račun velikog stručnjaka poput nje.

danica-grujicic

Doktorka Darija o žurkama na Sajmu: To je ljudski, ali akohol ne sme

269 Shares
269 Shares
Share via
Copy link