Dogadjaji Festivali

Dani Brazila u subotu 13. avgusta na Štrandu

Međunarodni festival Dani Brazila, jedna od omiljenih novosadskih manifestacija, u specijalnom “For Friends” izdanju, biće održana od 12. do 14. avgusta, uz podršku Ambasade Brazila i Turističke organizacije Grada Novog Sada. Centralni program biće realizovan u subotu, 13. avgusta od 20 sati na špicu Štranda, u plažnom baru Bekstejdž Bič.

Brazilski ritmovi, nastupi muzičara, plesne samba grupe, kapuera performansi i još mnogo toga očekuje Novosađane koji Olimpijske igre u Riju prate na novosadskoj Kopakabani. U subotu nas od 20 sati do ponoći očekuju najvatreniji brazilski ritmovi u okviru Samba Dance performansa, a ljubitelji borilačkih veština će moći da uživaju u atraktivnom Capoeira Show. Duh Karnevala u Riju doneće 80 Drums Carnival Samba, dok će se novosadskoj publici predstaviti i tršćanska perkusionistička atrakcija, Banda Berimbau. Za savršenu letnju karnevalsku atmosferu biće zadužen DJ Sorriso.

dani-brazila-warm-up-zurka-strand-1Dani Brazila – novosadski samba karneval je međunarodni festival koji već sedam godina za redom povezuje ljubitelje brazilske kulture, umetnosti i sporta iz celog sveta, a Novi Sad pretvara u karnevalsku prestonicu.

U čast Olimpijskim igrama Dani Brazila su poklonili pesmu našim olimpijcima i svima koji navijaju za Srbiju. Kuriozitet u stvaranju ove pesme pod nazivom „Samba do Rio Sérvio“ (Samba srpskog Rija) je što tipično brazilske instrumente tj. perkusije sviraju članovi samba škole “Sambansa” iz Novog Sada, a trubači su članovi sastava “Go East orchestra” iz Rio de Žaneira. Tekst i interpretaciju potpisuju Killo Killo iz Novog Sada.

Još dešavanja potražite ovde

 

Avatar

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

19 Shares
Share via
Copy link