Uncategorized

Danas u Novom Sadu nastavak protesta protiv policijskog časa

Nastavak protesta protiv najave ponovnog uvođenja policijskog časa u Srbiji najavljen je za danas na novosadskom Trgu slobode.

Građani su na protest pozvani putem društvenih mreža, početak je najavljen za 18 časova, a date su i jasne preporuke ponašanja.

“Pozivamo ljude da se u 18 časova skupimo svi da pošaljemo jasnu poruku vlastima da mi nismo ničije roblje i budale, da ne mogu da nas tretiraju kao malu decu, da zatvaraju kako njima odgovara. Zbog maltretiranja i unižavanja i zdravih i bolesnih, zbog lekara i svih koji se bore sa bolešću, zbog nas samih i svih drugih! Ponesite obavezno maske i držite rastojanje, vidimo se!”, navodi se u pozivu neimenovanih organizatora, a prenosi 021.

Podsetimo da se u utorak, nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio moguće ponovno uvođenje policijskog časa, u Novom Sadu na Trgu slobode okupilo, prema podacima policije, oko 300 mlađih osoba kako bi mirno protestovali.

Oni su posle kraćeg zadržavanja u centru, prošetali do Kampusa i nazad to Trga slobode gde ih je pred Gradskom kućom dočekao i manji kordon policije.

Okupljeni su proveli neko vreme na trgu, uzvikujući parole protiv predsednika Srbije i vlasti, da bi se oko ponoći razlišli.

Istovremeno, u Beogradu je došlo do nasilnih protesta i incidenata, a najavljeno je i da će se u glavnom gradu i danas uveče održati novi protesti.

Ćale, ovo je za tebe: Priča iza najponosnije i najtužnije scene sa protesta (VIDEO)

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


generic vignette (DESK luftika.rs)
381 Shares
381 Shares
Share via
Copy link