decije-zimzarije-novi-sad
© decinadar.org
Festivali Radionice

Danas nastavak Dečjih zimzarija

Drugi deo manifestacije 5. Novosadske dečije zimzarije nastavlja se danas, 11. januara, i trajaće do 14. januara 2016. godine na različitim lokacijama. Više od 4.500 novosadskih mališana učestvuje u različitim programima Zimzarija koji traju još od 23. decembra 2015. godine. Dečiji kulturni centar „Deci na dar“ okupio je ove godine preko 25 institucija i organizacija kako bi novosadskoj deci uzrasta od 4 do 14 godina zajedno ponudili 100 kreativno-edukativnih i sportsko-rekreativnih programa, tokom zimskog raspusta.

U nastavku drugog dela Zimzarija veliki broj deca će imati priliku da učestvuje u programima Kreativnog kampa Dečijeg kulturnog centra „Deci na dar“,  koji će se održati u Osnovnoj školi „Petefi Šandor“, svakog radnog dana od 10 do 13 časova.

novosadske-decije-zimzarije
© decinadar.org

Tokom kampa deca će imati priliku da uče uz pomoć mape uma, urade nove eksperimente, uživaju u muzici, upoznaju nove zemlje i kulture i svoju kreativnost podstaknu pravljenjem reljefa, građevina od različitih materijala i drugo.

Mali muzičari oprobaće se u školi rokenrola Kulturnog skloništa, pevajući i svirajući gitaru i bubnjeve. U Muzeju Vojvodine deca će bolje upoznati vojvođanska sela i najstarija zanimanja kroz kreativna predavanja i radionice.

Najmlađi Novosađani – sportisti biće u prilici da se oprobaju u adrenalin parku, da vežbaju aikido, kapueru, zumba ples ili ritmičku gimnastiku, ali i da jačaju optimizam i emocionalnu inteligenciju kroz radionice Smeh joge u Zabavnom parku „Starli“. Na istom mestu ih očekuje i interaktivna radionica Udruženja za zaštitu životinja, sportski dan i veliki novogodišnji maskenbal, kada će najmaštovitije maske osvojiti i vredne nagrade!

Radionice će se održavati u Gradskoj biblioteci Grada Novog Sada, Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, Muzeju Vojvodine, OŠ „Petefi Šandor, Kulturnom skloništu, Centru za kognitivni razvoj „Arsandrea“, Zabavnom parku „Starli“, Adrenalin parku „Zemlja čuda“, u prostorijama Aikido Ikeda Dojo i Zumba Kids i na Kapuera akademiji Novi Sad.

Potrebno je prijaviti učešće gotovo za sve programe jer je broj dece-učesnika radionica ograničen. Skoro sve radionice i programi su besplatni, dok se participacija za Adrenalin park „Zemlja čuda“ plaća 150 dinara.

Izvor: decinadar.org

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...
Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share