decije-zimzarije-novi-sad
© decinadar.org
Festivali Radionice

Danas nastavak Dečjih zimzarija

Drugi deo manifestacije 5. Novosadske dečije zimzarije nastavlja se danas, 11. januara, i trajaće do 14. januara 2016. godine na različitim lokacijama. Više od 4.500 novosadskih mališana učestvuje u različitim programima Zimzarija koji traju još od 23. decembra 2015. godine. Dečiji kulturni centar „Deci na dar“ okupio je ove godine preko 25 institucija i organizacija kako bi novosadskoj deci uzrasta od 4 do 14 godina zajedno ponudili 100 kreativno-edukativnih i sportsko-rekreativnih programa, tokom zimskog raspusta.

U nastavku drugog dela Zimzarija veliki broj deca će imati priliku da učestvuje u programima Kreativnog kampa Dečijeg kulturnog centra „Deci na dar“,  koji će se održati u Osnovnoj školi „Petefi Šandor“, svakog radnog dana od 10 do 13 časova.

novosadske-decije-zimzarije
© decinadar.org

Tokom kampa deca će imati priliku da uče uz pomoć mape uma, urade nove eksperimente, uživaju u muzici, upoznaju nove zemlje i kulture i svoju kreativnost podstaknu pravljenjem reljefa, građevina od različitih materijala i drugo.

Mali muzičari oprobaće se u školi rokenrola Kulturnog skloništa, pevajući i svirajući gitaru i bubnjeve. U Muzeju Vojvodine deca će bolje upoznati vojvođanska sela i najstarija zanimanja kroz kreativna predavanja i radionice.

Najmlađi Novosađani – sportisti biće u prilici da se oprobaju u adrenalin parku, da vežbaju aikido, kapueru, zumba ples ili ritmičku gimnastiku, ali i da jačaju optimizam i emocionalnu inteligenciju kroz radionice Smeh joge u Zabavnom parku „Starli“. Na istom mestu ih očekuje i interaktivna radionica Udruženja za zaštitu životinja, sportski dan i veliki novogodišnji maskenbal, kada će najmaštovitije maske osvojiti i vredne nagrade!

Radionice će se održavati u Gradskoj biblioteci Grada Novog Sada, Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, Muzeju Vojvodine, OŠ „Petefi Šandor, Kulturnom skloništu, Centru za kognitivni razvoj „Arsandrea“, Zabavnom parku „Starli“, Adrenalin parku „Zemlja čuda“, u prostorijama Aikido Ikeda Dojo i Zumba Kids i na Kapuera akademiji Novi Sad.

Potrebno je prijaviti učešće gotovo za sve programe jer je broj dece-učesnika radionica ograničen. Skoro sve radionice i programi su besplatni, dok se participacija za Adrenalin park „Zemlja čuda“ plaća 150 dinara.

Izvor: decinadar.org

Luftika
Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Tweet Share Share Follow