Marilyn Monroe bi na današnji dan slavila 90. rođendan, zbog čega se 1. jun obeležava kao dan ove poznate američke filmska glumice. Osim što je bila glumica ona se proslavila i kao pevačica, model, pop i seks ikona.

meri-play
pixabay.com

Ona je bila dobitnica Zlatnog globusa za najbolju glavnu glumicu. Njena životna priča je inspirisala mnoge filmske režisere pa su tako nakon njene tragične smrti nastali brojni dokumentarni i umetnički filmovi na temu njenog života. Bila je poznata po svojim ulogama zbog kojih je ostala upamćena kao jedna od najvećih filmskih zvezda pedesetih i ranih šezdesetih. Još uvek postoje različite teorije i konrtoverze o njenoj smrti, a da se taj tragičan trenutak nije desio ona bi na današnji dan proslavila devetu deceniju života. Mnogi bi rekli, ako već nije doživela te godine bar je čitav život bila mlada, zgodna i lepa i svet će je zauvek pamtiti jedino kao takvu. Njene fotografije su postale kultne, kao i njen osmeh, šminka i frizura.

Malo je poznato da je Marilyn Monroe, iako je bila zgodna plavuša, volela da čita i da zapisuje mudre misli. Neke od njih se i danas citiraju, a mnogim ženama su one postale životni moto. Jedan od njenih citiata je i ovaj: Ljudi su imali lošu naviku. Gledali su u mene, a ja sam bila kao neka vrsta ogledala umesto osobe. Zapravo, nisu videli mene, videli su svoje nepristojne misli, a onda bi se prali nazivajući mene nepristojnom.

Marilyn Monroe rođena je pod imenom Norma Jeane Mortenson u sirotištu okružne bolnice, tek 1956. godine je promenila ime u Marilyn Monroe. Ona je postala seks simbol zbog toga što su se njene nage fotografije našle 1953. u prvom izdanju Playboya.

Fotografije, pesme, filomvi i citati to je ono što nam je ostalo od ove ikone šezdesetih, a mi sa celim svetom slavimo danas njen dan.

Više o aktuelnim modnim trendovima pročitajte ovde

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here