merilin-m
www.flickr.com©
Lifestyle

Danas bi Marilyn Monroe slavila 90. rođendan

Marilyn Monroe bi na današnji dan slavila 90. rođendan, zbog čega se 1. jun obeležava kao dan ove poznate američke filmska glumice. Osim što je bila glumica ona se proslavila i kao pevačica, model, pop i seks ikona.

meri-play
pixabay.com

Ona je bila dobitnica Zlatnog globusa za najbolju glavnu glumicu. Njena životna priča je inspirisala mnoge filmske režisere pa su tako nakon njene tragične smrti nastali brojni dokumentarni i umetnički filmovi na temu njenog života. Bila je poznata po svojim ulogama zbog kojih je ostala upamćena kao jedna od najvećih filmskih zvezda pedesetih i ranih šezdesetih. Još uvek postoje različite teorije i konrtoverze o njenoj smrti, a da se taj tragičan trenutak nije desio ona bi na današnji dan proslavila devetu deceniju života. Mnogi bi rekli, ako već nije doživela te godine bar je čitav život bila mlada, zgodna i lepa i svet će je zauvek pamtiti jedino kao takvu. Njene fotografije su postale kultne, kao i njen osmeh, šminka i frizura.

Malo je poznato da je Marilyn Monroe, iako je bila zgodna plavuša, volela da čita i da zapisuje mudre misli. Neke od njih se i danas citiraju, a mnogim ženama su one postale životni moto. Jedan od njenih citiata je i ovaj: Ljudi su imali lošu naviku. Gledali su u mene, a ja sam bila kao neka vrsta ogledala umesto osobe. Zapravo, nisu videli mene, videli su svoje nepristojne misli, a onda bi se prali nazivajući mene nepristojnom.

Marilyn Monroe rođena je pod imenom Norma Jeane Mortenson u sirotištu okružne bolnice, tek 1956. godine je promenila ime u Marilyn Monroe. Ona je postala seks simbol zbog toga što su se njene nage fotografije našle 1953. u prvom izdanju Playboya.

Fotografije, pesme, filomvi i citati to je ono što nam je ostalo od ove ikone šezdesetih, a mi sa celim svetom slavimo danas njen dan.

Više o aktuelnim modnim trendovima pročitajte ovde

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...
Marina Mandadžić

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share