Magazin Svet

Tri čuvarke uhapšene zbog afere sa zatvorenicima, policija našla eksplicitne snimke

cuvarke-zatvorenici-afera

Čuvarke Dženifer Gavan, Ejši Gun i Emili Votson više ne rade u najvećem britanskom zatvoru Rekam u Severnom Velsu zbog afera koje su imale sa zatvorenicima. U tom zatvoru sada sprovode antikorupcijsku obuku kako bi sprečili da se to ponovi.

Gavan je u decembru bila u pritvoru osam meseci nakon što je iza rešetaka prokrijumčarila mobilni telefon za zatvorenika Aleksa Koksona (25).

Poslala je svoje fotografije i ušla u vezu sa njim 2020. godine, a na sudu je priznala krivicu za nedolično ponašanje, prenosi Mondo.

Ušla je u njegovu ćeliju na Božić

– Iznenađen sam što su zaposleni u HMP Bervin su stali na njenu stranu i kritikuju druge zaposlene u Bervin-u. To je nešto na šta mislim da bi trebalo skrenuti pažnju zatvorske uprave – rekao je sudija Niklas Pari.

Godinu dana ranije, policajka Gan se zaljubila u zatvorenika Kurama Razakoma (29). Pretresom njene spavaće sobe otkriveni su video snimci para kako se ljube i grle, kao i slike snimljene mobilnim telefonom u Razakomovoj ćeliji.

Njena kolegica policajka Emili Vatson osuđena je na godinu dana zatvora na istom sudu jer je ušla u ćeliju zatvorenika i zadovoljila ga na Božić.

– Velika većina osoblja zatvorske službe je vredna i posvećena i nećemo oklevati da kaznimo one koji krše pravila – rekao je portparol zatvora.

– Preko 500 zaposlenih je prošlo obuku za borbu protiv korupcije u poslednjih 18 meseci, a naše pojačano obezbeđenje štiti zatvor od pokušaja krijumčarenja ilegalnih stvari unutra – dodao je on.

Fudbaler Francuske završio u krevetu sa maloletnom prostitutkom, zatvor izbegao za dlaku

65 Shares
Share via
Copy link