Novi Sad

Cosmopolitan zna 10 razloga zbog kojih Novu godinu treba dočekati u Novom Sadu

Doček Nove godine u Novom Sadu garantuje dobar provod i vrhunsku zabavu i za one najizbirljivije. Da je tako u prilog govore činjenice i samo činjenice. Hrvatsko izdanje magazina Cosmopolitan izabralo je 10 dobrih razloga zašto bi baš Nova godina Novi Sad trebao biti vaš novogodišnji izbor.

1. Slušaćete pesme koje voli celi Balkan

Balkanski glazbenik Magnifico svojim hitovima rasplesat će novosadsku publiku i goste Novog Sada. Pesme „Samo malo“, „Pukni zoro“, „Ya mustafa“, „Hir aj kam, hir aj go” i mnoge druge proneće se Trgom slobode te napraviti nezaboravnu atmosferu u gradu koji slavi interkulturalnost.

2. Čućete Dr Neleta Karajlića s gudačima

„Nadrealni“ dr Nele Karajlić nastupiće s gudačkim kvartetom kamornog orkestra Kamerata Akademika, prvakinjom Opere Srpskog narodnog pozorišta Jelenom Končar, kao i horom Akademskog kulturno-umetničkog društva „Sonja Marinković“. Punk će se tada spojiti s klasikom te će popularna i elitna kultura uvesti Novosađane u 2019. godinu.

3. Pravo iz Moskve na Trg slobode stižu Filatov i Karas

Prvi sati Nove godine rezervisani su za majstore za DJ pultom – DJ-e Filatova i Karasa koji svojim elektro hitovima osvajaju svet. Hit remiks “Don’t be shy” postao je broj jedan hit u Nemačkoj, Švedskoj, Norveškoj, Finskoj, Francuskoj i brojim drugim evropskim zemljama, a ujedno se našao i na listi najtraženijih singlova muzičke platforme Shazam.

4. Irie FM nastupa na Trgu republike

Još jedan razlog svakako je to što se slavlje neće odvijati samo na Trgu slobode. Trg repubike rezervisan je za jedan od najpoznatijih bendova u regionu „Irie FM“, s kojim ćemo „proklizati“ do novogodišnjih zvezda.

5. U kulturnoj stanici Svilara nastupiće jazz muzičar iz Poljske

U Svilari, publici će se predstaviti poljski jazz muzičar Pjotr Damasjevič uz prateći program, dok će u kulturnoj stanici Eđšeg biti izveden mjuzikl za djecu „Bah jezdi na kamili“ delo internacionale grupe umetnika iz Kine i Sjedinjenih Američkih Država i novosadskih umetnika.

6. Nova godina za decu tokom celog dana u Novom Sadu

Za najmlađe će biti organizovan dečiji doček tokom dana na dve lokacije. U Dunavskom parku čeka ih dečiji hor „Zvončići“. Nakon raspevanog hora, deci će „Kreativni M kutak“ prirediti nezaboravni pop rock koncert koji će sve prisutne klince naterati na ples. Moći će da pogledaju i predstavu za decu „Jako lako pođe naopako“, a tu će se naći i svečana povorka maski predvođena Kreativnim pogonom. Haos animatori, prave nezaboravan party koji počinje u 13 sati.

7. Novi Sad dočekuje godinu titule Omladinske prestonice Evrope

Jedan od razloga zbog kojih morate posetiti Novi Sad je i taj što ulaskom u 2019. grad postaje Omladinska prestonica Evrope.

8. Novi Sad je i Evropska prestonica kulture 2021. godine

Kako Novi Sad nosi i titulu Evropske prestonice kulture, nemojte propustiti novogodišnji provod u gradu koji slavi doček na jedinstven i originalan način i slavi evropske vrednosti proslavljajući kulturu življenja.

9. Zato što je Novi Sad u top tri grada-destinacije za turizam u 2019. godini prema Lonely Planetu

Dodatni razlog zašto baš u Novi Sad za doček leži u činjenici da je čuveni turistički vodič i magazin „Lonely Planet“ uvrstio Novi Sad u top tri grada-destinacije za turizam u 2019. godini!

„Elegantan i opušten, Novi Sad dolazi u centar pažnje turista, usprkos svom statusu drugog po veličini grada u Srbiji“, kažu u „Lonely Planet“-u.

10. Zato što Novi Sad slavi i 7527.

I, za kraj, ne manje važna činjenica, je to da će se 13. januara obeležavati 7527. godina prema julijanskom kalendaru, a koja je takođe povod da Novi Sad proslavi bogatstvo različitosti i interkulturalnost.

Kompletan program, izvođači i satnica za doček u Novom Sadu

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
144 Shares
144 Shares
Share via
Copy link