Uncategorized

Čola zapalio Spens

Zdravka Čolića sećam se još sa prve ekskurzije na Tari u trećem razredu osnovne. Tada je hit Okano bio dovoljan da mi deca, sa nepunih 10 godina pravimo žurke, i pevamo uz Čoline pesme. Bilo da slušate džez, metaliku, narodnjake ili klasiku, za njega ste morali čuti, a nema slavlja gde se nije provukla barem jedna njegova pesma. Juče je bio i u našem gradu, a slušati Čolu uživo, zaista je nešto posebno.

cola-spens (3)-novisad
Privatrna arhiva

Ovaj čovek kao da ne stari. Izgleda mi isto baš kao na posteru pre 15 godina, sa kosicom, širokim osmehom, uvek u sakou, kulturan, odmeren. Zabavljao nas je sinoć više od 3h, a velikom salom novosadskog Spensa orili su se hitovi, stari i novi. Pogled sa galerije na prepunu salu i binu, bio je fantastičan. Već uz prve taktove svake pesme, publika je pevala zajedno sa Čolom, od reči do reči. Nema pesme koja nije hit, i nema pesme uz koju se ruke nisu dizale.

zdravko-colic-koncert
Privatrna arhiva

Na pauzi na binu su izašli mladi bubnjari koji su nam priredili odličnu zabavu, dok je popularni pevač pravio predah. Spustili su se i baloni sa plafona, nastala je prava žurka, a uskoro se vratio i Čola. Pusti pusti modu, Glavo luda, Krasiva, Noć mi te duguje, Moja draga i još mnogo pesama nastavile su da se nižu. Pevač je onda na scenu pozvao svog dugogodišnjeg kompozitora, prijatelja i profesora, Kornelija Batu Kovača koji je na klaviru odsvirao jednu pesmu i pozdravio Novosađane.

Legendarni pevač jedan je od retkih koji uspeva da osvoji srca publike svih uzrasta, da napuni najveće sale, hale i arene na ovim prostorima, i onaj za čije se koncerte uvek traži karta više. Na kraju koncerta, publika je tapšala, zadovoljna, ne želeći da se noć završi. Zdravko je ponovo izašao na scenu, otpevao hit Ti živiš u oblacima mala, i pozdravio se sa Novosađanima. Noć za pamćenje, i legenda sa ovih prostora, Zdravko Čolić, zapalio je Spens, u skladu sa novim albumom koji je promovisao, Vatra i barut.

Avatar

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


226 Shares
226 Shares
Share via
Copy link