tablete-droga-narkotik
Foto: pixabay.com

U četvrtak, 10. decembra 2015. od 19h u Omladinskom centru CK13 održaće se tribina o alternativnoj medicini čiji je naslov Šta te košta da probaš?
Na četvrtoj tribini Naučnog kafea koja za temu ima “alternativnu” medicinu govoriće se o tome da li postoji više medicina, o tome zašto ljudi odbijaju konvencionalnu terapiju i pribegavaju “alternativnim” metodama i o pojedinačnim “alternativnim“ praksama i njihovoj naučnoj zasnovanosti, odnosno nedostatku iste.

Biće reči i o placebo efektu i kognitivnim pristrasnostima, o procesu testiranja kroz koji konvencionalne, ali ne i “alternativne”, terapije moraju da prođu da bi se dokazala njihova efikasnost i da bi bile odobrene, kao i o tome kako prepoznati šarlatane koji vam daju lažnu nadu, žele vaš novac, i mogu naneti štetu vašem zdravlju, direktno ili time što će vas odvratiti od terapije koja bi vam zapravo pomogla.

Gosti tribine biće lekar Dušan Novaković i sociolog Marko Škorić, dok je moderator Vladimir Cvjetićanin. Naučni kafe organizuju Klub studenata sociologije “Sociologikus“ i Omladinski centar CK13, a podržava Centar za promociju nauke.

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here