Lifestyle Vesti Novi Sad

CITAT torbe: Brend koji je nastao iz prave ljubavi

Dve drugarice iz Novog Sada, Jelena Dučić i Jelena Rakić, hrabro su svoju ljubav prema torbama pretvorile u posao, a ubrzo je njihov brend “Citat” postao i prepoznatljiv. Kožne torbe ručne izrade, specifične po dizajnu, kvalitetu, ali i brižljivo osmišljenim porukama koju svaka Citat torba krije, izdvajaju se baš po uloženoj ljubavi u izradu svake od njih. Ovo je priča o tome kako se snovi zaista ostvaruju kada se u njih čvrsto veruje i kada se na njima vredno radi.

– Citat brend se stvarao strpljivo i dugo u našim mislima, snovima. Želele smo da, pored naših profesija, iskoračimo iz zone komfora i krenemo u nepoznato –  kaže Jelena Rakić, profesor srpske književnosti i jezika i dodaje da je Jelena Dučić menadžer u hotelijerstvu.

Ove dve Citat dame žive u Novom Sadu, a njihovo prijateljstvo traje više od 15 godina. Kako pričaju, svaku torbu koju bi videle, pa čak i one kojima su se divile, zamišljale smo šta bi na njoj promenile. Tu se i rodila ideja da svoje priče i ideje i zaista probaju da sprovedu u delo.

– S obzirom na to da smo veliki poštovaoci ručne izrade, ideja je išla u tom pravcu. Izuzetan je osećaj kada posle višemesečnog planiranja, istraživanja, pripreme, dođete do trenutka materijalizacije onoga što ste imali u mislima i snovima. Pored dugogodišnjeg prijateljstva i predivnih trenutaka koje smo delile kroz život, povezala nas je i zajednička strast i ljubav prema torbama. Povezalo nas je isto mišljenje, da torbe ne predstavljaju samo modu, trend, statusni simbol, nego nešto mnogo više. Želele smo da naše torbe budu sinonim za kvalitet, eleganciju, svevremenost, klasiku, ljubav i stil sa stavom – objašnjava Jelena Dučić.

citat torbe 3

Kao i na svakom početku, teških momenata uvek ima, ali ove dame su se suočile sa izazovima, nalazile su rešenja i stremile ka zacrtanim ciljevima. Jedna drugoj su bile podrška, a kako kažu sve lakše u dvoje, a i sreća je dvostruka.

– Naše torbe se izrađuju u Subotici, u maloj radionici koja čuva stari zanat ručne izrade kože. Najvažniji deo Citat tima čine naši divni majstori koji imaju 35-godišnje iskustvo u ručnoj izradi kožne galanterije. Citat tim neguje duh starog, majstorskog zanata. Prave se od kvalitetne goveđe kože, a svaka torba koja izlazi iz radionice drugačija je od prethodne. Važno je napomenuti da su naše kolekcije limitirane, baš upravo zbog toga što je u pitanju ručna izrada, odnosno mala proizvodnja – pričaju Citat dame.

Uz kvalitet i ručnu izradu, ono što Citat torbe čini drugačijim jeste citat koji je zašiven sa unutrašnje strane torbe.

– Citat podseća naše dame na to koliko su posebne, važne, jake i voljene, na ono što nikada ne smeju da zaborave. Citate u torbama pišemo mi, ali isto tako svaka dama ima mogućnost da napiše za sebe citat koji će nju učiniti srećnom kada otvori torbu i pročita ga. Vrlo često nam se dešava da muškarci svojim damama poklanjaju naše torbe i smišljaju za njih predivne citate. Recimo, mene je oduševio jedan gospodin, koji je svojoj dami napisao: “To što nosiš u sebi, ne staje ni u jednu torbu” – priča Jelena Rakić.

citat torbe 8

Kako kažu, posebno su polaskane činjenicom da naša glumica Nina Janković nosi Citat torbu jer im takav vid potvrde daje vetar u leđa za dalji rad.

– Citat torbe biraju uglavnom dame koje žele kvalitetnu torbu za sva vremena. Spojile smo klasičan i moderan dizajn i dugogodišnju tradiciju u kvalitetu ručne izrade. Posebno nas usrećuje kada nam naše Citat dame jave da su presrećne i zadovoljne – kaže Jelena Dučić.

Pred njima je predstavljanje prolećne kolekcije u kojoj će se naći novi modeli, ali i poneki stari model izrađen u drugoj boji kože. Uz torbe Citat brend potpisuje i kožne ručno rađene novčanike.

– Ono što bismo mi preporučile za sezonu koja predstoji, jeste da dame budu smelije u kombinovanju materijala i boja. Nekada je važilo pravilo da torba treba da isprati obuću, kaiš, ali zapravo glavno modno pravilo je da nema pravila. Igrajte se, budite samouvrene, originalne i srećne, jer to je uvek u modi – savetuje Citat tim.

Evo kako se Novosađani udvaraju

Avatar

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


311 Shares
311 Shares
Share via
Copy link