Internacionalni Restorani Novi Sad

Čista egzotika u restoranu Paprika

Restoran Paprika u Novom Sadu poznat je po egzotičnim, neobičnim i interesantnim jelima. Restoran je prvo bio u Radničkoj ulici, a od pre 2 godine, u Papriku možete otići na Bulevaru oslobođenja. Ovde možete uživati u jelima azijske kuhinje, pre svega tajlandske i kineske, a tu su i specijaliteti iz Francuske, Italije i sa Mediterana. Dobro vino, u kombinaciji sa velikim izborom sireva, prijatan ambijent i ljubazno osoblje, zadovoljiće i najveće kritičare.

paprika-(3)-ambijentU jelovnik se periodično dodaju nova jela, a organizuju se i tematske večeri, posvećene određenoj kuhinji, zemlji ili plesu. Zaštitni znak Paprike je takozvani Slow food meni. Ovaj meni sastoji se od “vozića“ jela, toplog i hladnog predjela, glavnog jela, salate i dezerta. Imate uvek 3 vrste jelovnika, a kada konobar pred vas iznese đakonije, nećete znati odakle da krenete.

paprika-(5)-salataMi smo probale ćureći file u sosu od kajsija sa indijskim orahom, što je tipičan azijski specijalitet. Pre toga, za predjelo smo jele grilovani koziji sir, a za salatu smo dobile prženu tunjevinu sa šeri paradajizom, maslinama i lukom. Za glavno jelo tu je još bio punjeni svinjski file sa sosom od džigerice i pire krompirom.

paprika-(4)-dzigericaMenadžer restorana Paprika, Vladimir Baštovanov kaže da su Novosađani navikli da u njihov restoran dolaze da probaju nešto novo.

– Ljudi već znaju da kod nas ima uvek nešto novo na jelovniku, i spremni su da eksperimentišu. Ima i onih koji dolaze prvi put, pa malo bojažljivo istražuju meni i sa dozom rezerve poručuju tajlandsku supu na bazi kokosovog mleka, ili neki drugi specijalitet na koji nisu navikli – kaže on.

Jedno od najpopularnijih jela jeste pržena riža, u kombinaciji sa salatom, morskim plodovima ili piletinom. Popularna je i piletina Paprika, koja je tipično kinesko jelo, kombinacija slatkog i slanog ukusa.

Od dezerta, najpopularniji je voćni krambol, kolač koji je postao simbol Paprike. Radi se o toplo – hladnoj kombinaciji, podloga je mešavina voća, zatim ide integralno brašno, žuti šečer, sladoled od vanile i voćni preliv.

paprika-(9)-kolacPaprika se zaista izdvaja od restorana u kojima smo do sada bile, kako samim ambijentom i lepim pogledom na bulevar, tako i zaista neobičnim izborom jela, koja ćete teško naći na drugim mestima.

 

 

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

32 Shares
Share via
Copy link