Beograd Vesti

Građani čiste Savu gde su se labudovi davili, Čistoća ‘velikodušno’ donira kontejner

čišćenje save splavovi
Printscreen

Nakon što se društvenim mrežama raširio snimak kako se porodica labudova probija kroz smeće na savskom priobalju u Beogradu, grupa mladih ljudi okupila se odlučna u nameri da spere sramotu sa imena svog grada, kada to već nadležne službe nisu želele da urade.

Vlasnici mnogobrojnih splavova, od kojih šetači gotovo da više ne vide reku, takođe nisu zainteresovani da im mušterije uživaju u čistoj okolini. Sve je užasan pozeraj, a važno da im je enterijer sređen ’tip-top’ ljakserski.

Grupa aktivista učinila je fantastičan gest, jer su odlučili da subotnje jutro provedu čisteći svoje reke. Dok neki komentari ocenjuju ovu akciju kao odličnu, ali i beskorisnu jer će koliko sutra isto mesto biti puno smeća, postoji nešto što se zove istrajnost i iskrena volja.

Jutrošnja akcija za svaku je pohvalu, ali se mora postaviti jasno pitanje gde su nadležne službe da ovaj posao obavljaju redovno, gde je milicija da kažnjava sve one koji bacaju smeće i zagađuju reke i koje su obaveze vlasnika splavova po ovom pitanju?

Aktivisti su se u video snimku zahvalili Gradskoj čistoći što su im dostavili kontejner kako bi lakše, sami građani, mogli da se oslobode nakupljenog smeća. Umesto zajedničke akcije, jednog jedinstva građana i države, dobili smo „donaciju“ svesnom delu građanstva da se sami pozabave tuđim poslom. Priča za rubriku verovali ili ne.

Nadamo se da je ovo samo jedna u nizu akcija čišćenja Beograda jer je dosta bilo silovanja našeg grada od strane raznih skorojevića i prazilukovića koji su obukli svetloplave sakoe i stavili cvaje da bi izgledali iole inteligentni.

Dolaze izbori, verovatno na svim nivoima, pa će Beograđani imati priliku da probaju i neku drugu političku opciju. Možda neko zaista malo povede računa šta se to radi u prestonici i za čiji račun.

Jezero ili deponija? Ministarka Vujović najavila hitno čišćenje Potpećkog jezera

228 Shares
228 Shares
Share via
Copy link