Dogadjaji Festivali

Cinema City konkurs za selekciju Up to 10,000 Bucks

Autori iz celog sveta mogu prijaviti filmove za selekciju „Up to 10,000 bucks“ u okviru festivala Cinema City. U pitanju je jedna od najzanimljivijih programskih celina Cinema City festivala koja prikazuje filmove snimljene budžetom manjim od 10.000 dolara. U okviru ovog programa, festivalska publika svake godine može da vidi najbolje autorske filmove iz celog sveta koji su snimljeni bez ili sa malo novčanih sredstava.

Festival će uzeti u obzir filmove koji nisu stariji od 2015. godine i koji su snimljeni budžetom manjim od 10.000 dolara, a dobrodošli su svi žanrovi i filmski jezici. Konkurs je otvoren do 5. maja, a prijavljivanje je na sajtu festivala http://www.cinemacity.org/upto10000/.

Selekcija Up to 10,000 Bucks već osam godina pruža kreativni mozaik raznovrsnih ideja, formi i kultura obeležen savremenim vremenom i izazovima koje ono nosi. Ovde možemo videti igrane, dokumentarne, animirane, studentske i eksperimentalne filmove, a ono što ih povezuje je smeli podvig talentovanih umetnika da uprkos malom budžetu ideju sprovedu u dobar film.

Deveto izdanje Cinema City festivala održava se u junu u Novom Sadu i posetiocima nudi jedinstveno filmsko-festivalsko iskustvo, kroz svež programski i prostorni koncept. U novoj kreativnoj četvrti – Kineskoj četvrti i Limanskom parku, publici će biti predstavljena pažljivo odabrana ostvarenja nove filmske produkcije, kao i mladi filmski talenti iz zemlje i sveta koji oblikuju budućnost domaće i svetske kinematografije.

Prijave za nastup na Exit-u

 

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link