artexclusive_sajt-najava
Dogadjaji Izložbe

Ciklus „Art Exclusive“: Susret sa umetnikom – Radule Bošković

Nakon susreta sa Branislavom Banetom Kercem, Zoranom Janjetovim, Dejanom Nenadovim, Jugoslavm Vlahovićem, Martinom Candirom i Tošom Borkovićem, ciklus se nastavlja u utorak, 20. septembra 2016. godine u 19 časova, u Klubu „Tribina mladih“, predstavljanjem umetnika Radula Boškovića.

Ljubitelji i poštovaoci primenjene umetnosti i dizajna, a posebno stripa i karikature, ove godine imaju priliku da se bliže upoznaju sa nekima od najcenjenijih autora iz ovih oblasti, koji većinom žive i stvaraju na našem podneblju, ali su svoje mesto našli na svetskim mapama stvaraoca u oblasti grafičkog dizajna, crteža, stripa, karikature, ilustracije…

U Kulturnom centru Novog Sada počeo je ciklus predstavljanja autora i njihovih dela, pod nazivom „Art Exclusive“, koji je osmislio i pripremio grafičar i dizajner Doru Bosiok. Donedavno profesor Grafičkog dizajna i Editorijal ilustracije, sa željom da javnosti približi rad sjajnih crtača koji, neretko, stvaraju „iz senke“, Doru Bosiok je prikupio opsežan materijal o svakome ponaosob, koji će nam predstavljati putem video-materijala ali i kroz razgovor sa samim autorima.

Ovom prilikom upoznaćemo se sa radom grafičara i dizajnera Radula Boškovića.

Radule Bošković je rođen u Novom Sadu, 2.februara 1954. Završio je srednju školu za primenjenu umetnost – Grafika, u Novom Sadu 1972. Diplomirao je 1978. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, Grafički odsek (u klasi prof.  Branislava Makeša) i odsek Oprema knjige (klasa prof. Bogdan Kršić). Član je Udruženja likovnih umetnika Vojvodine  (ULUV) od 1979. godine.

Živi i radi u Novom Sadu. Radule Bošković je aktivan u oblasti slikarstva, štampe, crteža, grafike i scenografije. Radi za Srpsko narodno pozorište od 1981. godine kao dizajner i osnivač dizajn studija, kao i umetnički direktor marketinga i direktor Promo centra.

Proveo je tri godine na poziciji direktora Kulturnog centra Novog Sada. Član je „Art Directors Club“-a Srbije od njegovog osnivanja i Udruženja umetnika Petrovaradina „Likovni krug“.

Bošković je išao na studijska putovanja u Italiju, Francusku, Španiju, Veliku Britaniju, Nemačku, Austriju, Rumuniju, Mađarsku, Grčku i Švajcarsku. Učestvovao je na brojnim kolektivnim izložbama i umetničkim kolonijama i radionicama u našoj zemlji i inostranstvu.

Još dešavanja potražite ovde

Luftika

Share Tweet Share Share Follow