Jugoslav_Vlahovic
Dogadjaji Izložbe

Ciklus „Art Exclusive“ sa Jugoslavom Vlahovićem

Nakon susreta sa Branislavom Banetom Kercem, Zoranom Janjetovim i Dejanom Nenadovim, ciklus „Art Exclusive“ nastavlja se u četvrtak, 12. maja u 19 časova, u Likovnom salonu, predstavljanjem Jugoslava Vlahovića, jednog od najznačajnijih ilustratora, karikaturista i grafičkih dizajnera Srbije.

Jugoslav Vlahović je dugogodišnji urednik ilustracije u nedeljniku NIN i profesor Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. Njegovi radovi objavljivani su širom sveta u časopisima i knjigama grafičkog dizajna. Samostalno i kolektivno je učestvovao na mnogobrojnim izložbama, a za svoj rad je višestruko nagrađivan u zemlji i inostranstvu.

Tokom svoje dugogodišnje karijere bavio se i muzikom, u okviru akustičarske grupe „Porodična manufaktura crnog hleba“, ali i grafičkom opremom diskografskih izdanja za grupe kao što su „Riblja čorba“, „Pop mašina“, „S vremena na vreme“, „Generacija 5“, Slađana Milošević, i drugi. S tim u vezi,  ovog puta posetioci mogu očekivati svojevrsno muzičko iznenađenje.

Ciklus predstavljanja autora i njihovih dela, pod nazivom „Art Exclusive“, koji je osmislio i pripremio grafičar i dizajner Doru Bosiok. Donedavno profesor Grafičkog dizajna i  Editorijal ilustracije, sa željom da javnosti približi rad sjajnih crtača koji, neretko, stvaraju „iz senke“, Doru Bosiok je prikupio opsežan materijal o svakome ponaosob, koji će predstavljati putem video-materijala ali i kroz razgovor sa samim autorima. Medijator je Doru Bosiok, a ulaz je besplatan.

Priključite se TED druženju u Američkom kutku.

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...

Share Follow Tweet Share Share