Dogadjaji Festivali

Ceo Štrand pleše večeras

Međunarodni festival Dani Brazila, jedna od omiljenih novosadskih manifestacija, u specijalnom “For Friends” izdanju, održava se od 12. do 14. avgusta, uz podršku Ambasade Brazila i Turističke organizacije Grada Novog Sada. Centralni program biće realizovan večeras, 13. avgusta, od 20h na špicu Štranda, u plažnom baru Bekstejdž Bič.

Brazilski ritmovi, nastupi muzičara, plesne samba grupe, kapuera performansi i još mnogo toga očekuje Novosađane koji Olimpijske igre u Riju prate na novosadskoj Kopakabani! Od 20h do ponoći očekuju nas najvatreniji brazilski ritmovi u okviru Samba Dance performansa, a ljubitelji borilačkih veština će moći da uživaju u atraktivnom Capoeira Show. Duh Karnevala u Riju doneće 80 Drums Carnival Samba, dok će se novosadskoj publici predstaviti i tršćanska perkusionistička atrakcija, Banda Berimbau! Za savršenu letnju karnevalsku atmosferu biće zadužen DJ Sorriso.

U čast Olimpijskim igrama Dani Brazila su poklonili pesmu našim olimpijcima i svima koji navijaju za Srbiju. Kuriozitet u stvaranju ove pesme pod nazivom „Samba do Rio Sérvio“ (Samba srpskog Rija) je što tipično brazilske instrumente tj. perkusije sviraju članovi samba škole “Sambansa” iz Novog Sada, a trubači su članovi sastava “Go East orchestra” iz Rio de Žaneira. Tekst i interpretaciju potpisuju Killo Killo iz Novog Sada.

Dani Brazila – novosadski samba karneval je međunarodni festival koji već sedam godina za redom povezuje ljubitelje brazilske kulture, umetnosti i sporta iz celog sveta, a Novi Sad pretvara u karnevalsku prestonicu.

Pročitajte više o zanimljivim događajima

 

Aleksandra Aleksić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link