Magazin Srbija

Vanredni nadzor u centru za socijalni rad nakon smrti maloletnice u Subotici

subotica-nestala-devojka

Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku sproveo je vanredni inspekcijski nadzor zbog smrti maloletne devojčice u Subotici, koja je 4. marta pobegla od kuće i potom pronađena mrtva.

Devojčica je boravila oko mesec dana u hraniteljskoj porodici. Zbog depresije je bila na terapiji i posećivala psihologa, ispričala je medijima hraniteljka kod koje je boravila.

Nakon nestanka, policija i porodica su intenzivno tragali za njom, sve dok njeno telo nije pronađeno 8. marta u jutarnjim časovima, piše 021.

Ovim povodom je resorni sekretarijat obavio vanredni nadzor u Centru za socijalni rad i Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Subotici.

– Nakon izvršenog inspekcijskog nadzora u ovim ustanovama socijalne zaštite, može se konstatovati da je postupano u skladu sa propisanim procedurama vezanim za hraniteljsku zaštitu iz nadležnosti inspekcije socijalne zaštite. S obzirom na tragičan ishod, Pokrajinski sekretarijat će nakon dobijanja izveštaja Policijske uprave Subotica i drugih nadležnih službi, razmotriti osnov za dalje postupanje – saopštio je sekretarijat.

Tužna sudbina Valentine iz Subotice, pričala je da sebi vidi 2 metra pod zemljom

22 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap