Carpe-diem-centar-(8)
Izvor: Carpe Diem
Vesti Novi Sad

Carpe Diem – porodični centar stranih jezika za sve generacije

Kažu da koliko jezika govorimo, toliko vredimo, a za učenje novog jezika nikada nije kasno, ali ni rano. Ovo potvrđuje i iskustvo profesorke engleskog jezika Dine Andrejić Macut iz jezičkog centra Carpe Diem centar za strane jezike, koja kaže da engleski uče deca od tri godine, ali i stariji Novosađani. Najstariji polaznik škole ima 75 godina, i kaže da engleski uči da bi trenirao mozak i ostao aktivan.

U ovu školu dolaze sve generacije, a profesori stranih jezika neke đake prate još od 2007. godine kada je otvorena. Bilo je tu spremanja za testove u školi, pa za nekoliko godina veridbi, svadbi, rođenja dece, i opet su ta deca dolazila u Carpe Diem učionice. Ovde je sasvim uobičajeno da mama u jednoj učionici uči grčki jezik, tata se u drugoj sprema za test iz nemačkog, a deca uče engleski.

Carpe-diem-centar (1)
Izvor: Carpe Diem

U Carpe Diemu možete učiti engleski, nemački, francuski, italijanski i grčki jezik, a za sve strance tu su časovi srpskog jezika. Ova škola je i saradnik Britanskog saveta i centar za pripremu Cambridge ispita. Ono po čemu se ova škola izdvaja jeste i mogućnost polaganja TOEFL junior testa za najmlađe. Dina kaže da se trude da ovo za decu ne bude stresno, već da sve bude kroz igru i zabavu.

– Trudimo se da deca sve ovo ne shvate kao neki strašni test. Ovde nema ocena, već je sve opisno, a sertifikat je dodatna motivacija, i pokazatelj znanja. Roditelji su veoma ponosni kada deca polože ovaj test, i on služi da ih motiviše da nastave i dalje da usvajaju jezik – kaže ona.

dete-ucenje
Pixabay.com

Programi su individualni ili grupni, a svakom pojedincu Dina i kolege posvetiće se posebno. Časovi se prilagođavaju interesovanjima učenika, njihovim željama, ali i ciljevima i talentu. Ako je učenik motivisan, već pola posla je urađeno, a ako i nije, u Carpe Diemu će dobiti želju da se uključi u tim, nauči nešto novo i položi test za koji se sprema.

Časovi su uvek interaktivni, insistira se na konverzaciji, a kombinuju se tradicionalne i savremene metode. Svaki čas je drugačiji od prethodnog, a đaci su redovno obavešteni i o letnjim kampovima stranih jezika na koje rado odlaze da primene svoje znanje.

Pročitajte priču o Amerikancu koji je postao Novosađanin

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

vip-rip.сс site-rip.info pornrips.cc