Internacionalni

Bulevar Evrope ima mesto za skrivanje od gužve – posetite restoran Sabbiadoro

Sve češće se u Novom Sadu mogu videti posebni koncepti urađeni za bašte. Ugođaj sedenja na otvorenom se odavno podigao na viši nivo, pa se osim onih kafića u centru za posebnu baštensku atmosferu trude i lokalni na periferiji grada. Ušuškanost zelenilom, dovoljno Sunca i hlada dobitna su kombinacija za užurbanog Novosađanina koju želi u trku da popije kafu i produži svojim putem.

Sabbiadoro basta
Foto: Nina Jović

Tim receptom se vodio i restoran Sabbiadoro koji je sa dolaskom proleća počeo sa pripremom svoje bašte koje će kad dođe vreme ukrašavati veliki žbunovi lavande. Prirodni odbijači insekata tako da o komarcima ne morate brinuti. Ova bašta se može videti iz daleka jer je odlikuju zanimljivi gipsani zidovi, a ceo kraj je uobličen cvećem i zelenilom, pohvale od komšiluka su već tu. Vozeći se autom ili biciklom iz daleka možete videti prelep lokal u staklu, užurbane konobare i razdragane goste, sada je tako i u njihovoj bašti.

Sabbiadoro basta 1
Foto: Nina Jović

“Sabbiadoro je jedino mesto na Bulevaru Evrope gde možete na kratko da pobegnete od gužve i na miru popijete kafu i limunadu. Osim toga, sada na našem meniju možete pronaći i nešto obilnije doručke, ali i lagane sendviče koje dame obožavaju”, kaže PR restorana Nataša Šaru.

sabbiadoro dorucak
Foto: Nina Jović

Prema njenim rečima, u procesu je prilagođavanje menija letnjem periodu ali i čestim stranim gostima koji bi ipak da probaju i nešto tipičnije našoj kuhinji.

“Osim uobičajenih italijanskih jela, na našem meniju će se sada naći i svinjski medaljoni, hrono piletina, nešto obilniji doručak sa bavarskim kobasicama i mnogo toga drugo što će uskoro moći da vide i svi naši pratioci na društvenim mrežama”, poručila je Nataša.

sabbiadoro piletina
Foto: Nina Jović

U restoranu već danas možete uživati u različitim laganim čorbama i pastama, a tu su i salate idealne za leto poput salate sa kozicama.

Pročitajte više o ovom restoranu.

 

Avatar

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

75 Shares
Share via
Copy link