Srbija Vesti

Bujanovac primljen u Zajednicu albanskih opština

bujanovac
Printscreen

Zajednica albanskih opština bogatija je za još jednog člana. Radi se o Bujanovcu, gradu na samom jugu Srbije. Odbornici ovog grada usvojili su zahtev pomenute zajednice, čime je i formalno pristup ozvaničen. Članstvo će doneti dobrobit građanima opštine, obrazložio je usvojenu odluku direktor Turističke organizacije Šuajb Neziri, a preneo je portal Južne vesti.

Svi odbornici albanskih partija i jedan od predstavnika Roma, pišu Bujanovačke, glasali su za ovaj zahtev u čijem obrazloženju piše da će time biti postavljeni temelji jake i dugoročne saradnje u regionu u kojem su trećina stanovništva Albanci.

Inicijativa za pristupanje Bujanovca zajednici potekla je sa sastanka sa predsednicom zajednice, koji je održan u Tirani gde je i centar organizacije.

– Zajednica će poslužiti za razmenu iskustava sa svim opštinama članicama i ostvarivanje partnerstava za održivi razvoj. Radićemo na zajedničkim projektima i platformama u oblasti urbanizma, inovacija, zaštite životne sredine, kulture, umetnosti – rekao je Neziri.

Za članstvo u Zajednici, Opština Bujanovac će plaćati godišnju naknadu, a iznos će tek biti utvrđen.

Zajednica albanskih opština u regionu osnovana je 2016. godine, a Preševo, Tetovo, Priština, Tirana i Ulcinj su već članice.

Zajednica srpskih opština sa druge strane, na Kosovu i Metohiji nikada nije ni započela sa osnivanjem, iako je predviđena Briselskim sporazumom.

Avganistan zabranio devojčicama da pevaju jer će se tako fokusirati na obrazovanje

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

176 Shares
176 Shares
Share via
Copy link