Festivali

Budimo Gradić: Početkom septembra u Podgrađu nas čeka luda zabava (VIDEO)

Festival uličnih svirača, Cinema City, Pop Up (Berberaj & Public P), Scenatoria, Suburbium, Fruškać, Happy Trash Production, Ugrip i AAaaa festival udružiće se od 1. do 3. septembra na ulicama Petrovaradinskog podgrađa oko ideje oživljavanja Gradića kroz muziku, film i umetničke performanse.

Ideja o udruživanju pojavila se prošle godine kada je Festival uličnih svirača uz slogan – Budimo Gradić, premešten u Podgrađe sa ciljem da probudi i oživi ovu zajednicu. Tada se inicijativi pridružio veliki broj udruženja, festivala, i pojedinaca koji su želeli da učestvuju u oplemenjivanju ovog, godinama zanemarenog lokaliteta.

Prošle godine su programi realizovani pretežno sa desne strane Podgrađa u odnosu na Beogradsku ulicu. Ulice na kojima će biti održan ovogodišnji Gradić fest su: Beogradska ulica, Lisinskog, Vladimira Nazora, Trg vladike Nikolaja, Štrosmajerova ulica, Rampin put (staza koja se pruža od Zavoda za zaštitu spomenika kulture Vojvodine do stepeništa tvrđave) i zelene površine iza Beogradske kapije. Kako bi što više približili Gradić fest prostoru u kojem će biti održan, kreativni tim festivala osmislio je ovogodišnji vizuelni identitet koji uključuje prepoznatljive elemente iz Podgrađa. Kroz paterne i boje koji oslikavaju izgled kaldrme, fasada i krovova prikazan je jedinstveni izgled koji poseduje Podgrađe Petrovaradinske tvrđave ili Gradić.

Kao i prethodnih 16 godina u programu će učestvovati izvođači iz Srbije, regiona, Evrope i sveta, a činiće ga muzički nastupi, filmske i video projekcije, performansi, ambijentalne predstave, umetničke instalacije i drugo.

Svi programi Cinema City festivala u okviru “Gradić festa” biće besplatni.

Festival uličnih svirača će kroz svoju novu formu – Gradić fest pružiti priliku svim zainteresovanima da učestvuju u kreiranju nove umetničke i urbane sredine, koja nam je, pre svega – neophodna. Festival uličnih svirača – Gradić fest, organizuje Umetnička asocijacija Inbox uz pokroviteljstvo Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje.

Festival uličnih svirača predstavlja Gradić Fest

Predstavljamo ti Gradić fest! Tri dana radosti u Podgrađu Petrovaradina!upadaj ? Festival uličnih svirača – Gradić fest ???#FestivalUličnihSvirača predstavlja #GradićFest #NoviSad #Festivalviše na www.ulicnisviraci.com video by Nikola Arežina

Gepostet von Festival uličnih svirača am Sonntag, 11. Juni 2017

Delovi Petrovaradinske tvrđave u koje retko ko odlazi

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


10 Shares
Share via
Copy link