Magazin

Lečićevo gostovanje kod Jeremićke dokaz koliko nisko možeš da padneš da spasiš svoje dupe

lecic-jeremic

Glumica Danijela Štajnfeld je u više navrata iznela niz optužbi na račun Branislava Lečića, a krivična prijava podneta je Višem tužilaštvu u Beogradu. U svom iskazu ona je tvrdila da ju je Lečić odvezao kolima van Beograda i da je seksualno zlostavljao.

Međutim, Tužilaštvo je odbacilo krivičnu prijavu Danijele Štajnfeld, jer nisu postojali osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Glumac, reditelj, večiti opozicionar Lečić, kao da nije bilo dovoljno što je objavio javno prepisku razgovora, Viber prepisku ličnu između njega i Danijele Štajnfeld, odjednom je počeo da se pojavljuje u medijima, i to prvo na Kurir TV a pre par dana i na Pinku kojeg je do nedavno najstrašnije napadao u svojim javnim nastupima. Njegova retorika se promenila, vrlo sumnjivo otišla na drugu stranu, pa se stiglo do toga da, onaj ko je pozivao na osvajanje „ružičaste“ televizije, udobno sedi sa Jovanom Jeremić i završavaju jedno drugom rečenice.

– Ne da se ovaj narod slagati, on ima dušu i oseća sve iznutra, i mnogo je pametan ovaj narod. Svako ko ga poglupljuje ili se od njega distancira, pljuje ga, a ima takvih pojava, takozvanih drugosrbijanaca koji su kao intelektuelno moćni, okrenuti zapadu, nekakva elita koja prezire narod, e to su ku**e – rekao je Lečić i dodao:

– Te ku**e, intelektualne koje preziru svoj narod, pa nek idu da žive u nekoj drugoj državi, nek biraju državu.

Evo kako je to izgledalo u programu, a i pre nekog vremena:

Lečić je rekao i kako je novinarka Brankica Stanković zajedno sa Danijelom Štajnfeld mesecima pripremala tematske emisije o njemu koje je plaćao Dragan Đilas: – Ona „istraživačka“ novinarka Brankica je sa njom tri meseca ranije pripremala materijal. Radili smo temeljno, laž ne sme da prođe! Ja ću se uvek boriti za istinu. Brankica je pripremala emisiju sa njom, kako je ona znala? Ona radi na tome, ne javi mi da to radi, sa kojim ciljem? Pa osnova je da čuješ i drugu stranu, ona me nijednog trenutka nije pozvala. Ona je radila tematsku emisiju protiv mene, to je platio najverovatnije Dragan Đilas – rekao je Lečić.

– Kad su prepoznali zajednički interes Dragan Đilas i Danijela Štajnfeld, taj dogovor je počeo da se vari krajem jeseni i početkom zime, ne govorim napamet, ja imam novinare koji su mi došli i rekli da su bili pozvani sa ovom rečenicom „sad ćemo da uništimo život jednom čoveku“.

– Tendenciozna i namerna stvar, da mi luciferski podvaljuješ priču, koja je nemoguća. Mi sada treba da verujemo medijima Dragana Đilasa, a nećemo da verujemo Tužilaštvu, policiji, Bandoviću, Slobi Mićalović i svim ljudima.

– Sada me ti mediji ne pozivaju, što je znak da se vodila kampanja protiv mene – rekao je Lečić.

Ne, nismo Đilasovi fanovi, ali, poslednjih nedelju dana Lečić je gostovao isključivo na „režimskim medijima“ – Pinku, Kuriru, Happy TV, u jutarnjim programima, specijalnim emisijama, samo iz frižidera nije iskakao. Posle 8 meseci tišine i posle oslobađajuće presude on kreće u neku kontraofanzivu, napada, promenio je vokabular, način obraćanja, ton, stranu.

Čini se kao da ništa nije u redu, a opet, nekako, s druge strane, kao da je zapravo odlično pripremljen za ulogu koju igra, ovaj put uživo. Ko zna, možda ga vidimo i u novoj političkoj ulozi? Jer… Besplatnog ručka nema.

Lečić nastavlja sa objavama o Danijeli Štajnfeld: Snimak je seckan, prepravljan i montiran

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


416 Shares
416 Shares
Share via
Copy link