Magazin

Lečić u žiriju pozorišnih susreta, Atelje 212 povukao učešće na festivalu

lecic
Foto: ATA Images

Na regionalnim Susretima pozorišta/kazališta u Brčkom sinoć je ekipa predstave “64” u režiji Alise Stojanović i produkciji pozorišta Atelje 212 iz Beograda, povukla svoje učešće na tom festivalu, pošto je saznala da je glumac Branislav Lečić jedan od članova žirija. Reagovao je i Lečić, navodeći da nisu tačne optužbe protiv njega u slučaju sa Danijelom Štajnfeld.

– Sinoć se desila neprijatna scena na pozorišnom festivalu u Brčkom, gde sam trenutno kao član žirija. Posle predstave Ateljea 212 izašla je rediteljka Alisa Stojanović i pred glumcima i rekla kako su saznali da sam ja u žiriju i kako ne žele da ih ja ocenjujem, jer ‘napadam grupu medija i optužujem njihovu koleginicu Danijelu Štajnfeld’ – naveo je Lečić u saopštenju za medije.

Prethodno je dramaturškinja Biljana Srbljanović objavila je na Fejsbuku post u kojem je navela da je na Susretima pozorišta u Brčkom sinoć pročitan proglas, u kojem je ekipa Ateljea 212 objasnila svoje razloge za povlačenje sa festivala:

– Večeras, samo sat vremena pre početka predstave, obavešteni smo da je Branislav Lečić član žirija 38. regionalnih Susreta pozorišta/ kazališta u Brčkom. Odigrali smo predstavu samo iz poštovanja prema publici. Iz razloga što se pomenuti član žirija aktivno uključio u podelu medija u Srbiji na podobne i nepodobne, konstantno i posvećeno baveći se u, za njega, podobnim medijima, isključivo iživljavanjem, zlostavljanjem i u svakom smislu maltretiranjem naše koleginice Danijele Štajnfeld, ne možemo ga smatrati ni na koji način osobom koja može da ocenjuje naš rad, niti to želimo da dozvolimo. Nadamo se da ćete razumeti zašto nećemo učestvovati u ostalim aktivnostima festivala. Hvala. Ekipa predstave „64“ autorke Tene Štivičić, u režiji Alise Stojanović i produkciji pozorišta Atelje 212 iz Beograda – navodi se u toj objavi.

Na 38. regionalnim Susretima pozorišta/ kazališta u Brčkom, večeras je pročitan sledeći proglas:
„Večeras, samo sat…

Posted by Biljana Keller on Friday, November 19, 2021

U predstavi igraju Hana Selimović, Miloš Timotijević, Jelena Đokić, Vladislava Vladica Milosavljević, Branislav Zeremski, Ivan Jevtović, Vladislav Mihailović i Denis Murić.

Glumac Branislav Lečić negirao je u saopštenju te kritike.

– Posle ovoga (odluke ekipe Ateljea 212), napisao sam Alisi poruku, jer sam je voleo i cenio i kao reditelja i kao osobu. Rekao sam joj kako je to čudno da postoji samo jedna opcija – da sam kriv, a ne postoji opcija da je Danijela lagala. I to bez obrzira na pravosnažnu odluku o odbacivanju krivične prijave i brdo dokaza koji ne samo da pokazuju da nema elemenata da sam učinio to za šta me je optužila – naveo je Lečić. On je rekao i da oni koji i dalje podržavaju tezu da je kriv, „preskaču tu osnovnu činjenicu“.

Povodom navoda da „napada grupu medija“ i „da otpužuje Danijelu“, Lečić je rekao da se radi o zameni teza i da je – njega napala grupa medija u „stravičnoj kampanji, čak i nakon službene odluke Tužilaštva“.

– Ne, ne optužujem Danijelu. Opet obrnuto. Ona je mene optužila javno, a i krivično prijavila policiji i Tužilaštvu. Ja se branim. Da li mi treba oduzeti pravo i da se branim posle svih napada i optužbi koje su pljuštale na moj račun mesecima nemilosrdno, dok sam ćutao i čekao da sve zvanično bude završeno? Ne, neću ćutati ni ostati ravnodušan, jer su i pravda i istina i pravo na mojoj strani – rekao je on, a prenosi Nedeljnik.

Podsetimo: glumica Danijela Štajnfeld je u više navrata iznela niz optužbi na račun Branislava Lečića, a krivična prijava podneta je Višem tužilaštvu u Beogradu. U svom iskazu ona je tvrdila da ju je Lečić odvezao kolima van Beograda i da je seksualno zlostavljao.

Međutim, Tužilaštvo je odbacilo krivičnu prijavu Danijele Štajnfeld, jer nisu postojali osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Lečićevo gostovanje kod Jeremićke dokaz koliko nisko možeš da padneš da spasiš svoje dupe

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

198 Shares
198 Shares
Share via
Copy link