Magazin Srbija

Kraljevčanin ranio provalnika i odslužio kaznu, sada mu se traži milionska odšteta

Vlasnik prodavnice iz sela Progorelica nadomak Kraljeva ranio je jednog od dva pljačkaša koji su mu pre više od četiri godine obili radnju, a za to je odslužio kaznu kućnog pritvora u trajanju od tri godine.

Ranjeni pljačkaš, u trenutku krivičnog dela još uvek maloletan, sada je podneo još jednu tužbu protiv vlasnika Hranislava Dimitrijevića tražeći dva miliona dinara na ime odštete.

Tužilaštvo u Kraljevu je u prvostepenom postupku zahtevalo kaznu od tri godine zatvora za Dimitrijevića, ali je nakon odluka Apelacionog suda i novog suđenja kazna preinačena u kućni pritvor bez elektronskog nadzora.

Dimitrijević je za N1 rekao da ga je te noći iz sna probudio alarm, a kada je izašao u dvorište sa pištoljem u ruci, video je dvojicu mladića kako istrčavaju iz njegove prodavnice.

– Zatekao sam ih u prodavnici. Jedan me odgurnuo i ja sam pao. Poneo sam pištolj, repetirao i ispalio dva hica. Jedan ga je pogodio u kuk. Drugi je sa džakom cigareta pobegao niz put – ne zaboravlja Dimitrijević noć zbog koje još ima sudske sporove.

On kaže da je metke ispalio isključivo u samoodbrani.

– Gurnuo me je i nogom je hteo da me udari u glavu. Da nisam imao pištolj, možda bi me njih dvojica ubili. Ja sam branio sebe i imovinu – priča vlasnik prehrambene prodavnice.

Hranislav priča i da mu je ceo slučaj prilično narušio zdravlje jer je pretrpeo ogroman stres koji će sada i on pokušati da naplati na sudu.

– U toku tog suđenja sam se razboleo. Dobio sam povišen šećer i imao nekoliko teških operacija, tri bajpasa i srčani zalizak – kaže Dimitrijević i objašnjava da odšteta koju potražuje iznosi tri miliona dinara.

Sudija u ovom slučaju nije prihvatio da Hranislavovi sinovi svedoče, kako je rečeno zbog pristrasnosti, kao ni prvi komšija očevidac jer on „nije bio merodavan“.

Ovakvi slučajevi podižu dosta prašine u domaćoj javnosti, jer ljudi ne znaju na koji način mogu da zaštite sebe i svoju imovinu od kriminalaca. Poznato je da u Americi možete pucati i biti oslobođeni sudskog gonjenja ukoliko se dokaže da ste delo počinili na svom posedu u odbrani svog života i imovine, jer je privatna svojina u ovoj zemlji predstavlja zakonski prioritet.

Unapređena sudija koja je sina Željka Mitrovića osudila na kućni pritvor

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • svako ko može treba, zbog svih svojih mora da se odseli iz ove vukojebine zvane srbija.. neka onda ostanu tu da žive oni kojima odgovara ovaj haos i sa njima ti koji brane taj isti haos.. Pritom ih ograditi žicom i u istu pustiti struju, da nemogu ni u grčku na more..

24 Shares
Share via
Copy link