Magazin Srbija

Ovo su braća koja su ubijena zbog tartufa. Ubice ih nisu htele na “svojoj” teritoriji

Braća Stanislav i Predrag Jeličić iz Futoga, koji su juče stradali u krvavom obračunu u mestu Jarak kod Sremske Mitrovice, žrtve su obračuna za beoma vredne pečurke tartufe. Prema informacijama do kojih smo do ovog momenta došli, braća su ušla na “tuđu teritoriju” u potrazi za veoma skupim pečurkama.

Iskusni pronalazači ove skupocene gljive kažu da je špic sezone u novembru kad se traži najskuplji tartuf, čija cena po kilogramu dostiže i do nekoliko stotina evra.

Jedno uspešno branje tartufa može da donese 5.000-10.000 €.

Braća Jeličić su bili čuveni tartufari, i uzgajali su šampionske pse rase lagoto, koji se zbog izvrsnog njuha koriste u potrezi za skupocenim pečurkama. Radi se o veoma staroj italijanskoj rasi pasa tragača, od kojih su kasnije u Nemačkoj nastale pudle.

Ovaj slučaj je policiji prijavljen juče ujutro oko 8:30 časova. Sumnja se da je do incidenta došlo nakon sukoba Predraga i Stanislava sa braćom Dejanom (38) i Nebojšom (36) E. iz sela Jarak, a tokom potrage za tartufima.

Navodno je najpre došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba u kojem su korišćeni ašovčići i motike za pronalaženje tartufa. Prema nezvaničnim informacijama, Dejan je u jednom trenutku izvadio pištolj za koji nema dozvolu, ispalio nekoliko metaka i usmrtio braću iz Futoga, koji su stradali na licu mesta.

Potom je pozvao policiju i Hitnu pomoć. On i brat su nešto kasnije prevezeni u bolnicu, gde su im konstatovane lakše povrede.

– U toku prepodneva u bolnički Urgentni prijem dovezena su dva povređena lica. Reč je o povredama nastalim upotrebom tupog predmeta. Kod muškarca D. E. (38) konstatovane su povrede glave, grudnog koša i na licu. Nakon pregleda i intervencija od strane hirurga, ortopeda i otorinolaringologa, otpušten je na kućno lečenje. Kod drugog povređenog N. E. (36), nakon pregleda hirurga i ortopeda, konstatovane su lakše povrede glave i nakon zbrinjavanja otpušta se na kućni oporavak – rekli su u Opštoj bolnici Sremska Mitrovica.

Po nalogu Tužilaštva uzeta je “parafinska rukavica” kako bi se sa sigurnošću utvrdilo ko je pucao iz pištolja u nelegalnom posedu. Nakon uviđaja, istrage i utvrđivanja svih okolnosti tužilac će kvalifikovati krivično delo.

Policija se još nije oglasila sa zvaničnim informacijama.

Zataškano ubistvo iz 2018. ima novi obrt – novosadska policija krila dokaze

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
372 Shares
372 Shares
Share via
Copy link