bozo-vreco
mons
Dogadjaji Koncerti

Božo Vrećo u Sinagogi 18. marta

Božo Vrećo, koji nosi epitet novog evropskog muzičkog fenomena, nastupa u Novom Sadu 18. marta u 20 sati u Sinagogi. Svojom vokalnom interpretacijom, Božo Vrećo sevdalinku, donosi ravno u srce slušaoca. On traga za drugačijim, posebnim mestima za svoje nastupe, a jedno od takvih je i novosadska Sinagoga.

Božo Vrećo je umetnik, interpretator i autor sevdalinki. Rođen je 18. oktobra 1983. godine u Foči. Ljubav prema umetnosti nasledio je od majke, po profesiji slikarke. Opredeljujući se za muziku, sam uči i traga za žanrom u kojem će na najbolji mogući način ispoljiti sebe i svoj dar. Sa 27 godina bira sevdalinku i strpljivo čeka trenutak da svoju interpretaciju podeli sa svetom. Upoznaje basistu Edvina Hadžića i gitaristu Dina Šutala sa kojima osniva ansambl “Halka”.

Prvi album “Halkin” izdaju 2013. godine za sarajevski “Gramofon” zahvaljujući kojem ansambl stiče popularnost u Bosni i Hercegovini, gde priređuje i brojne koncerte. Dve godine kasnije usledio je album “O ljubavi” za istu kuću. Ubrzo potom Božo Vrećo ostvaruje i solo album pod nazivom “Moj sevdah” na kojem je zabeleženo 17 pesama bez instrumentalne pratnje.

Osim sevdaha, uživa u džezu, bluzu i soulu unoseći i njihove elemente u svoju interpretaciju. Inspiraciju nalazi i u lirskim pričama koje je na prethodnim albumima pretvorio u pesme.

Ulaznice po ceni od 1000 i 1200 dinara mogu se kupiti u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/II) svakog radnog dana od 8 do 14 sati, kao i dva sata pred početak koncerta u Sinagogi.

Još zanimljivih koncerata potražite ovde.

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...

Share Follow Tweet Share Share