Beograd Vesti

Uhapšen klinac bestidnik koji je iz pekare u Borči ukrao novac za lečenje dece

Krađa humanitarne pomoći
Foto: Screenshot / Instagram / 192_rs

Srbiju je juče razbesneo snimak na kojem se vidi mladić koji krade kutiju sa humanitarnoj pomoći, prikupljanoj za lečenje bolesne dece, iz jedne pekare u Borči, a u ovom nedelu je imao još dva saučesnika.

Srećom, brzom i efikasnom akcijom beogradske policije, kradljivci su ubrzo privedeni pravdi.

Policija privela sedamnaestogodišnjeg kradljivca

Kako stoji u saopštenju Policijske uprave za grad Beograd, pripadnici MUP-a identifikovali su i pronašli sedamnaestogodišnjeg muškarca koji je, kako se sumnja, sinoć oko 21.50 časova iz jedne pekare u Ulici bratstva i jedinstva u Borči ukrao kutiju sa novcem prikupljenim u humanitarne svrhe.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo krađa, protiv sedamnaestogodišnjaka će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku Odeljenju za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Plan osmišljen kao diverzija, sva trojica su bili u dosluhu

Podsetimo, čitav događaj se desio u pekari „Kod Džoa“, a na snimku se vidi da, pre nego što se krađa desila, jedan muškarac stoji kraj vitrine sa pecivima i očito razgovara sa prodavačicom.

U jednom momentu u objekat upada mladić u sivoj majici, u pratnji još jednog muškarca, hitro uzima kutiju sa novcem sa pulta i ekspresno se sa svojim saučesnikom udaljava sa mesta zločina.

Iako se sa snimka prvobitno nije dalo zaključiti da li je momak koji je razgovarao sa prodavačicom bio u dosluhu sa kradljivcima, ili je krenuo da ih juri kada je shvatio šta se dogodilo, ipak se na kraju ispostavilo da je bio njihov kompanjon.

Naime, kako stoji u pojašnjenju čitavog događaja na Instagram stranici serbialive_beograd, mladić koji je je pričao sa prodavačicom je ušao u pekaru sa praznom plastičnom flašom u nameri da je zamoli da mu natoči vode.

Očito je ceo plan smišljen kao diverzija, jer kad je radnica otišla iza pulta, mladić je dao znak rukom dvojici saučesnika koji su uleteli u pekaru i ukrali kutije za donacije.

Jedan je uzeo kutiju dok se drugi zaustavio na pola puta jer je izašla druga radnica što je nateralo mladiće da pobegnu.

Lopovi iz crkve ukrali mošti svetitelja, krst mrtvog dečaka i patrijarha Pavla

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

13 Shares
Share via
Copy link