Dogadjaji

Book Talk 2016 – u Novom Sadu praznik knjige i ove godine

Book Talk, godišnja konfrerencija o knjizi, koja će biti održana 1. i 2. septembra u Spomen-zbici Pavla Beljanskog, okupiće najpriznatija imena iz sveta knjiženosti i izdvaštva.

Konferencija će početi 1. septembra u 9 sati, prvim panelom nakon kojeg je organizovan svečani koktel, dok će drugog dana konfrencije biti održano deset panel diskusija u dva paralelna programa. Drugog dana, u 10 sati će biti otvorena svečanom ceremonijom na kojoj će govoriti Maja Gojković, predsednica Narodne Skupštine Republike Srbije i predsednica Odbora za kulturu.

Kompletan program konferencije, kao i načini prijave mogu se naći na linku: http://www.color.rs/booktalk2016/ . Posebnu pogodnost imaju studenti za koje je učešće besplatno.

Kao i prošle godine, i ove godine će Book Talk konferenciji prethoditi „Nedelja knjige“ tokom koje će od 29. avgusta do 2. septembra biti sprovedena akcija deljanja besplatnih knjiga u gradskom prevozu. Svi građani koje volonteri zateknu da čitaju knjige u gradskom prevozu dobijaće besplatne knjige na poklon.

Po prvi put ove godine u skopu konferencije održaće se Walk&Talk: Razgovor sa omiljenim piscem tokom šetnje Novim Sadom. Učesnici konferencije imaće prilike da se druže sa omiljenim piscem, prošetaju gradom i uživaju uz kafu i kolače u gradskoj poslastičarnici. Posetioci mogu da pišu sa kim bi od učesnika konferencije voleli da se druže na ovu adresu WalkTalk@color.rs i tako saznaju i termin šetnje.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

About the author

Avatar

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Add Comment

Click here to post a comment