Balkan Magazin

Predsednik bokserskog saveza namamio devojčicu u sobu, napio je pa legao u njen krevet

bokser-obljuba
Foto: Printscreen/ Youtube/ Loznica Info

Milenko Tomić (59), bokserski trener iz Bijeljine, ostaće još dva meseca iza brave. On je osumnjičen da je napio a potom obljubio devojčicu (14) koju je trenirao.

Nakon užasa je obećao da će majci maloletne devojčice naći posao ukoliko ga roditelji ne prijave.

Kako je saopštio Okružni sud u Bjeljini, Tomiću je pritvor određen do 4. februara 2022. godine.

Prethodno je tužilac ovom sudu dostavio predlog za produženje pritvora Tomiću, navodeći da je on dosad nekoliko puta pokušao da kontaktira oca devojčice koju je zlostavljao i da je poslednji put to pokušao nedavno, 24. novembra.

Tužilac je rekao da istraga protiv njega još nije završena jer nisu saslušani svi svedoci, niti izvršena sva potrebna veštačenja.

S druge strane, odbrana je tvrdila da nema potrebe za produženjem pritvora, a i Tomić se potpuno pridružio tvrdnji svog branioca.

Sud je, međutim, utvrdio da postoji osnovana sumnja da je Tomić obljubio djevojčicu koju je trenirao boks.

– Ovakav zaključak proizilazi prije svega iz iskaza žrtve datog u Policijskoj stanici Bijeljina u prisustvu tužioca i psihologa, u kome je ona detaljno opisala sve okolnosti koje se odnose na ponašanje osumnjičenog prema njoj, ali isto tako i iz iskaza devojčicine majke i njenog oca – ističe Sud.

Sud ističe da postoji sumnja da je Tomić od avgusta do septembra, kao trener Bokserskog kluba Radnik Bijeljina, u kojem je devojčica trenirala boks, više puta nagovarao maloletnicu da pristane na polne radnje s njim.

– Prema navodima datim u predlogu za produženje pritvora, sumnja se da je 20. avgusta, kao trener, poveo tu devojčicu u Istočno Sarajevo, rekavši joj da iz kasete automobila, kojeg je vozio, a ona bila suvozač, izvadi novac, što je i učinila, te kada je izvadila novac i podigla glavu, poljubio ju je u usta – ističe Sud.

Trener je potom 29. septembra, kako se navodi, devojčicu pozvao da dođe kod njega u kancelarije Bokserskog kluba Radnik Bijeljina, a kada je ona htela da izađe pomilovao ju je po zadnjici.

– Onda je, kako se sumnja, 30. septembra, kao trener, poveo devojčicu u Sokolac, nagovorivši je da konzumira alkohol, koji je nabavio i doneo u hotelsku sobu, što je ona i pila. Kada je usled dejstva alkohola zaspala, ljubio ju je po ustima, dodirivao joj zadnjicu, grudi, a potom i zavukao svoju ruku u njen donji veš – navodi Sud.

Nakon užasa, on je, kako se sumnja, preko Vibera slao devojčici poruke sa seksualnom konotacijom, opisujući joj šta joj je radio, i šta bi želeo da joj radi. Više puta joj je i predložio način i mesto na kom bi mogli da se nađu…

Saslušani roditelji i drugi trener

Saslušani su i roditelji maloletnice koji su detaljno opisali kako se devojčica ponašala nakon spornog događaja i svedočili su šta im je ispričala da se dogodilo.

Pred sudom su saslušani i svedoci, jedna maloletnica i drugi trener iz ovog kluba koji su takođe imali saznanja o užasu koji se dogodio.

– Maloletnica je ispričala okolnosti pod kojima su osumnjičeni i oštećena spavali u istom krevetu kritične večeri, a svedok G.B, kao jedan od trenera žrtve, u svom svedočenju je potvrdio da je došao do saznanja da je osumnjičeni donosio alkohol u sobu gde su se nalazili takmičari – ističe Sud.

„Bila je vidno pijana, u polusvesnom stanju, on je legao pored nje“

Trener G. B. je otkrio i da je bio zamoljen da sa državnog prvenstva u Sokocu, gde se užas i dogodio, poveze devojčicu kući jer je ona rekla da se ne oseća prijatno u Tomićevom društvu i da „ima problem s njim“.

– O neprimerenom ponašanju osumnjičenog na državnom prvenstvu u Sokocu je svedočila još jedna svedokinja. Navela je da je Tomić na recepciji hotela insistirao da zakupi bazen u kome bi bili sami Tomić, ona i žrtva, da ih je nagovarao da piju alkohol, što su i učinili, da je potom žrtva bila vidno pijana, u polusvesnom stanju, da je u takvom stanju legla da spava, a da je Tomić legao pored nje i u krevetu s njom proveo noć – ističe sud.

Svedočenja ovih lica, dodaje Sud, potvrđena su i pisanim dokazima koji se odnose na medicinsku dokumentaciju maloletne žrtve kao i porukama koje su međusobno telefonom razmenjivali ona i osumnjičeni. Dokazi su, smatra Sud, verodostojni.

„Razovaraću s ministrima u Beogradu da ti nađem posao“

Nakon svega što je uradio, kada je saznao da su roditelji maloletnice saznali za poruke koje joj je slao, bahati trener je pokušao da utiče na njih da ga ne prijavljuju policiji.

On je kontaktirao oca maloletnice koju je zlostavljao i rekao mu da će njegovoj supruzi, devojčicinoj majci, pronaći posao u Beogradu ako nikome ništa ne kažu.

– U Beogradu ću razgovarati s ministrima – rekao je Tomić ocu devojčice.

Roditelji devojčice su rekli da im je Tomić rekao da bi devojčica bila izložena sramu i osudi javnosti, da im je rekao da on „ima brojne veze“, da je „uticajan“ i da „neće odgovarati“.

Tomić je preko svog sina pokušao da utiče na oca devojčice preteći mu kompromitujućim snimcima njegove ćerke s drugim licima.

Stalno se žalila da je boli glava, ugojila se 15 kilograma

– Ponašanje osumnjičenog je, prema izjavama roditelja maloletnice, na nju ostavilo posledice – ona je počela da izbegava kontakt s njima, žalila se na glavobolju, počela nekontrolisano da jede slatkiše i ugojila se 15 kilograma – ističe Sud.

Sud dodaje da posebno treba napomenuti činjenicu da je osumnjičeni, pored toga što je bio trener devojčice, prema vlastitoj tvrdnji, u kritičnom periodu bio i sportski direktor BK Radnik Bijeljina, predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, prenosi Blic.rs.

Dakle, dodaje se, nesumnjivo se radi o čoveku koji je visokopozicioniran u organizacionoj strukturi bokserskog sporta u Srpskoj i BiH, pa je i njegova uloga u odgoju mladih sportista posebno naglašena.

Kako je potvrđeno „Nezavisnim novinama“, za krivično delo za koje Tomića terete propisan je zatvor od najmanje osam godina.

Izvor: Blic.rs

3 puta za noć silovao pastorku (14) robijaće samo 8 godina

Stefan Savkić

komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


143 Shares
143 Shares
Share via
Copy link