Magazin

Bojana Maljević: Jednom ću svedočiti protiv dvojice

Glumica Bojana Maljević nije davala izjave u vezi sa slučajem glumice Danijele Štajnfeld koja je svog kolegu Branislava Lečića optužila za silovanje, ali se njena objava na Tviteru čini kao nedvosmislena poruka na tu temu.

“”Jednom ću svedočiti protiv dvojice.” A ljudi treba da razmisle koliko svojim reakcijama (koje mediji potom užasno prenose) upravo onemogućavaju ili usporavaju da se mnoga svedočenja dese što pre”, ukazala je Maljević.

“Ko god misli da je ćutanje nedostatak hrabrosti, ne zna ništa o traumama i naporima da se sačuvaju zdravlje, snaga, porodica, deca, vera u sebe i poverenje u druge”, podvukla je Bojana Maljević, koja je s Branislavom Lečićem igrala u kultnom filmu “Bulevar revolucije”.

Njen post u aktuelnom kontekstu zvuči kao odgovor svima koji se u ovakvim slučajevima pitaju zašto žrtva nije ranije progovorila, zašto nije odmah izašla s imenom… Nažalost, i dalje ima takvih, piše Nova.

Kao i Milena Radulović koja je optužila Miroslava Aleksića za seksualno zlostavljanje, tako se i Danijela Štajnfeld trenutno suočava sa užasnim komentarima žena i pitanjima: Zašto je ćutala?

Podsetimo, glumica Danijela Štajnfeld je u avgustu prošle godine u dokumentarnom filmu “Drži me čvrsto” otkrila da ju je seksualno napostvovao “jedan moćnik iz domaće filmske industrije”. Dokumentarac je premijeru imao na Filmskom festivalu u Sarajevu. Ona je tužilaštvu predala snimak koji posredno dokazuje silovanje, ali reakcije državnih organa nije bilo pola godine. Konačno, ona je ove nedelje prelomila i saopštila da se radi o Branislavu Lečiću.

Tužilaštvo i policija pokušali su nemušto da demantuju glumicu, a to je još nemuštije učinio sam Lečić. U svojoj pisanoj izjavi Lečić je zatražio i poligrafsko ispitivanje. Insajder je objavio originalan snimak Lečićevog priznanja koji je Danijela Štajnfeld dostavila policiji.

“Mučio me je. Silovao me je. Nisam mogla da stojim, nisam mogla da podignem ruke. Ridala sam”: Potresna ispovest Danijele Štajnfeld

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

88 Shares
Share via
Copy link