Novi Sad Srbija

Bogoljub (45) je bio kuvar u Nemačkoj, a sad je beskućnik u Novom Sadu

Bogoljub - beskućnik
Foto: Privatna arhiva

Potrebna je pomoć našem sugrađaninu Bogoljubu Frietsch (45). Bogoljub je po zanimanju kuvar sa 26 godina iskustva i u potrazi je za poslom.

Trenutno preživljava od prodaje starih knjiga na ulici dok ne sredi socijalnu pomoć i ne nađe konkretan posao.

Nakon, kako kaže, velikih problema koje je imao u Nemačkoj Bogoljub se vraća u naš grad gde završava na ulici. Pet meseci je proveo na ulici, sada je našao privremeni smeštaj u kome kako kaže neće još dugo moći da boravi.

U Nemačkoj je ostala njegova ćerka, a on je, kako nam priča, uzeo ženino prezime, koje sad želi da promeni i da vrati svoje.

Na pitanje kako od kuvara u Nemačkoj čovek dođe u situaciju da postane beskućnik u Novom Sadu, Bogoljub nije imao jasno objašnjenje.

– Tamo više nisam mogao… Bilo je teško. Velike probleme sam imao. Pred kraj sam primao socijalnu pomoć od nekih 400 evra, ali od toga tamo ne može da se živi – rekao je on za naš portal.

Kako nijedan čovek, ma šta god da mu se dogodi, nije zaslužio da bude na ulici i gladan, nismo insistirali na daljem razgovoru, već smo ga pitali šta je ono što mu je ovog momenta najpotrebnije.

Kaže – posao.

Iz Omladinskog centra „Crna kuća“, gde je Bogoljub dolazio na obroke kažu da je deo pomoći za njega skupljen, i da je on bolje nego što je bio pre mesec dana. Međutim, pomoć mu je i dalje potrebna pa ako možete i želite da pomognete, njemu su potrebni:

-Odeća veličina XL-XXL, zimske i letnje
-Cipele i patike 41-42
-Stare knjige koje više ne čitate i ne trebaju vam, kao i alat, pošto on preživljava od njihove prodaje na ulici dok ne sredi socijalnu pomoć i nađe posao.

Ukoliko želite da pomognete Bogoljubu možete ga kontaktirati na broj telefona 063/1892 070. Ukoliko imate garderobu, konzerviranu hrano i slično, možete odneti i u Omladinski centar „Crna kuća“, ulica Vojvode Bojovića 13. i naglasiti da je za njega.

Pre 5 godina Novi Sad je zanemeo kada su klinci zapalili beskućnike, sada je Bleki prebijen do smrti

Irena Bjelić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

28 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap