Magazin Novi Sad

Kako se posle 8 meseci skrivanja predao policajac koji je naručio ubistvo u Novom Sadu

dalibor-boca-bogdanovic
Printscreen

Bivši policajac Dalibor Bogdanović Boća, koji je osumnjičen da je bio nalogodavac prošlogodišnjeg napada u Novom Sadu u kom je ubijen MMA borac Uroš Stefanović, a ranjen Goran Kovačević Goranac, ušetao je 9. marta oko 21.30 u policijsku stanicu na Bulevaru kralja Petra i sam se predao.

Bivši policajac koji je povezivan sa nekoliko krimi priča u Novom Sadu u poslednjih nekoliko godina svojim bivšim kolegama nije rekao ništa. On je odmah sproveden u pritvor na Klisi pod visokim merama obezbeđenja. Nosio je pancir i šlem na glavi i sproveden je u pratnji Žandarmerije u pritvor.

Boći je odmah određeno zadržavanje do 48 sati i u tom roku biće priveden na saslušanje u nadležno tužilaštvo.

Podsetimo, napad za koji se sumnjiči da je Bogdanović bio nalogodavac dogodio se u avgustu prošle godine i odmah nakon toga Boća je nestao. Prema nezvaničnim informacijama postoji osnovana sumnja da se bivši policajac sve vreme krio negde u Novom Sadu.

Kolateralna šteta

Boća je osumnjičen da je bio nalogodavac ili posrednik između nalogodavca i izvršioca u slučaju pokušaja ubistva poznatog kriminalca iz Vojvodine Gorana Kovačevića Goranca i likvidacije njegovog telohranitelja, MMA borca, Uroša Stefanovića.

Policija je ubrzo nakon krvavog napada, na osnovu DNK tragova, identifikovala ko se nalazio sve u vozilu koje je presrelo Stefanovića i Goranca i iz kog je na njih pucano.

Sumnja se da se Boća nalazio na zadnjem sedištu, dok je kolima upravljao bivši reprezentativac u streljaštvu Daniel Janjoš, koji se nekoliko dana nakon zločina sam predao policiji.

Inače Goran Kovačević Goranac i Dalibor Bogdanović Boća nekada su bili bliski prijatelji.

Ko je Boća?

Ime ovog bivšeg policajaca prvi put se pojavilo u javnosti u maju 2017. godine kada je sa još četvoricom prijatelja osumnjičen za pokušaj otmice Gorana Cvijetića (42) iz Budisave, za koga, kako su izjavili tokom suđenja, sumnjaju da ima veze sa ubistvom Novosađanke Teodore Kaćanski, inače devojke Nenada Stevića, takođe jednog od optuženih za pokušaj otmice, kao i za pokušaj ubistva Nika Uskokovića rođaka prvookrivljenog Gorana Kovačevića Goranca.

Pored imenovanih na optuženičkoj klupi našli su se i Božidar Bosnić i suspendovani policajac iz Beograda Vladica Rakić.

Prvi napad na Bogdanovića dogodio se u oktobru 2014. godine kada je vođa navijačke grupe “Korida” Jovan Kecman u njega ispalio tri metka tokom provoda u centru Novog Sada. Bogdanović je tada završio u Urgentnom centru sa prostrelnim ranama stomaka, kuka i šake, ali se uspešno oporavio nakon izvesnog vremena.

Bogdanović je bio u društvu Marka Markuša koji je u to vreme izdržavao petogodišnju kaznu zatvora zbog pokušaja ubistva ali je te večeri bio na, kako su rekli nadležni, “godišnjem odmoru, odnosno na zavodskoj pogodnosti korišćenja godišnjeg odmora van ustanove”. Marko, inače sin funkcionera novosadske policije Zorana Markuša, ubijen je u sačekuši ispred Hotela “Sajam” u Novom Sadu u novembru 2017. godine.

Drugi napad na Bogdanovića dogodio se u maju 2019. godine kada mu je podmetnut eksploziv ispod sedišta njegovog džipa koji je aktiviran daljinski u momentu kada je izlazio iz kola. On je tada teško povređen i zbog zadobijenih povreda amputiran mu je deo leve noge. Policija je potom 15. januara prošle godine na biciklu u ulazu u Bogdanovićevu zgradu pronašla mobilni telefon oblepljen izolir trakom, iz kog su virile žice, a koji je verovatno trebalo da posluži za aktiviranje eksplozivne naprave. Tada su uzeti i snimci kamera sa videonadzora kako bi se utvrdilo kada je telefon zalepljen za bicikl i ko ga je uneo u zgradu.

Prema nezvaničnim informacijama to je bio drugi put u toku od par dana da je u Bogdanovićevoj zgradi pronađen ovakav predmet.

Izvor: Blic

0 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap