teen-talk-beograd
Dogadjaji Tribine Vesti Novi Sad

Bila sam sa 300 tinejdžera i ništa ih nisam razumela

Nije da sam ja sad mnogo matora, pa da kažemo generacijski jaz. Ali te reči, ti izrazi, ja to ništa ne razumem.  Oni imaju fandome, directionere, selenatore i bilibere. Vole Jaserštajna, Vampirske dnevnike i Arianu Grande. Imaju nadograđene nokte, gelove u kosi, i nose skupe markirane stvari. Vode svoje blogove, imaju modne uzore, postuju po 10 slika dnevno na Instagram i druge društvene mreže čije ime nisam uspela da zapamtim.

Ovo je moj generalni utisak sa TeenTalk konferencije kojoj sam prisustvovala u Domu omladine u Beogradu. Konferenciju organizuje časopis BRAVO, a teme su posvećene mladima, novoj digitalnoj generaciji, njihovim problemima i nedoumicama. Ceo dan slušala sam tribine i panele, upoznala mnogo divnih, mladih, pametnih i obrazovanih ljudi, glumaca, novinara, doktora i psihologa.

teen-talk-2015

Bili su tu mladi naučnici, deca koja su sa 15 godina svetski prvaci iz fizike, ekologije, astrofizike i informatike. Oni su pravi primer svojim vršnjacima. Ipak, daleko veću pažnju od njih, tinejdžerima su privukle Sara i Nevena, učesnice Prvog glasa Srbije, kao i Yasserstain, zvezda Youtube-a. Ovaj momak  na svom kanalu ima klipove sa preko 60 miliona pregleda i čak 250.000 subscriber-a, a ja sam eto prvi put čula za njega.

U toku konferencije listala sam novi broj magazina BRAVO, i moram reći da sam i tu bila prilično zatečena. Za većinu tinejdž zvezda nikada nisam čula, ali još više sam bila iznenađena temama koje ovih dana zanimaju naše srednjoškolce. Kako se dopasti dečku, kako ga zadovoljiti, da li je varanje okej? Tu su i nezaobilazni posteri, opet meni nepoznatih ljudi, ali izgleda da su tinejdžeri iz publike bili zadovoljni, jer sam u prolazu čula ushićenje nekih devojaka kada su ugledale Shawn-a Mendes-a, ko god to bio.

teen-talk-beograd-2015

Konferencija je zaista bila poučna, i bilo je mnogo kvalitetnih učesnika i zanimljivih tema. Dosta psihologa, pedagoga i seksologa koji su odgovarali na pitanja iz publike, i pojašnjavali razne probleme sa kojima se mladi susreću. Govorilo se o sekusalnom obrazovanju, nasilju u medijima, bulimiji i anoreksiji, kao i o pravom izboru budućeg zanimanja.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...
Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share