Magazin

Bil Klinton i Monika Levinski ponovo zajedno, 23 godine posle ‘letnje romanse’

bil i monika
Foto: WILLIAM J CLINTON PRESIDENTIAL LIBRARY

Nekadašnji američki predsednik Bil Klinton će zajedno sa svojom suprugom Hilari biti u prilici da se ostatkom planete gleda novu serijal „Impeachment: American Crime Story“ koji govori o seksualnoj aferi koja je potresla SAD davne 1998. godine.

Klinton je nedavno proslavio svoj 75. rođendan, a sada će se ponovo suočiti sa pričom oko svoje preljube sa tada dvadesetdvogodišnjom pripravnicom Monikom Levinski. Ovaj serijal projektovan je kao kraj političke karijere oba supružnika i dalje vrlo uticajnih u američkoj politici.

Klinton je decembra 1998. godine suočen sa impičmentom nakon javnog obelodanjivanja oralnog seksa između njega i Monike. Više od dvadeset godina nakon skandala biće emitovana mini serija od 10 epizoda u kojoj glavne uloge tumače Klajv Oven kao Bil, Edi Falko kao Hilari i Beani Feldstin kao Monika Levinski.

Kada je 1998. bio suočen sa javnim suđenjem, Bil Klinton je bio tek drugi američki predsednik koji se našao u toj situaciji. Bio je optužen da je lagao pod zakletvom i da je ometao zvaničnu istragu, a sve vezi sa optužbom za seksualno iskorišćavanje.

To nije bilo prvi put da je morao da odgovara na optužbe da je seksualno uznemiravao nekog. Protiv njega je dok je još bio guverner, četiri godine ranije, bivša saradnica podigla tužbu. Plan je bio da se sve oteže dok je još na mestu predsednika, a na kraju su se sporazumeli van suda uz isplatu od 850.000 dolara.

Međutim, tokom tok procesa istupile su još neke žene sa tvrdnjama da su imale seksualnu vezu sa Klintonom. Jedna od njih bila je i Monika Levinski. Pod zakletvom Klinton je izgovorio, sad već antologijsku rečenicu: „Nisam imao seks sa tom ženom“.

Ta rečenica mu se debelo obila o glavu jer je tužiteljka Linda Trip (u seriji je igra Sara Polusen) uspela da dokaže da je „ta žena“ ipak imala odnose sa Klintonom. Ona se sprijateljila sa Monikom Levinski koja je u to vreme imala samo 22 godine, i ona ju je ubedila da ne odnese na hemijsko čišćenje haljinu koju je nosila tog dana kada je imala oralni seks sa predsednikom.

monica
Foto: Profimedia

Pre nego što se za skandal saznalo, Levinski je iz Bele kuće prebačena u Pentagon, ali je već tada bilo prekasno jer je Klintonova administracija zakazala sa prekasnom reakcijom. Monika je u startu sve negirala, te i samu sebe dovela u opasnost zbog laganja pod zakletvom. Na kraju je ipak priznala aferu sa Klintonom, rekavši da su imali ukupno osam susreta koji su završili seksom tokom istog leta.

Posle njenih svedočenja pred velikom protom, i Klinton je bio primoran da prizna sve na suđenju koje je trajalo 21 dan a koje bi, da je završeno njegovim proglašenjem da je kriv, značilo da bi ostao bez mandata. To se međutim nije desilo, piše Noizz.

Uz Klintona je sve vreme ostala supruga Hilari,vrlo verovatno iz sopstvenih interesa i ambicija.

bil i hilari
Foto: Richard Ellis Zuma / Profimedia

Kako autori serije o ovom skandalu kažu, sve se vrti oko žena koje su došle glave Bilu Klintonu, a čije je živote on do izvesne mere ipak uništio. Ova serija će biti njihova osveta.

– Monika Levinski nam je bila glavni konsultatnt pri snimanju. Oslonili smo se na njene komentare – poručuju ljudi koji stoje iza „American Crime Story“.

Levinski je deset godina nakon afere pisala da je Bil kriv za to što je stupila u seksualne odnose sa njim.

– On je bio moj šef. Najmoćniji čovek na planeti. Bio je 27 godina stariji od mene, sa dovoljno životnog iskustva da zna da je trebalo da se ponaša drugačije. On je u to vreme bio na vrhuncu svoje karijere a to je bio moj prvi posao – napisal je svojevremeno Monika Levinski o incidentu.

Dok je trajao impičment ona je morala da se krije u ilegali zbog brojnih osuda i neprijatnosti koje je doživela, dok je Bil tada prošao bez ikakvih posledica. Godinu dana kasnije postao je najomraženiji čovek u Srbiji nakon što je naredio bombardovanje tada SR Jugoslavije.

Kada je započelo bombardovanje te 1999. godine osvanule su raznovrsne parole i grafiti. Među njima istakao se jedan koji bi i danas, odnosno od 7. septembra kada se ova serija bude premijerno prikazala u SAD-u, mogao postati ponovo aktuelan – “Klintone, ovaj put ćeš ti da p*šiš!”

Toni Bler, Bil Klinton i Šreder od zločinaca postali prijatelji i pouzdani partneri. Muk je naša sramota (VIDEO)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

658 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap