prva-beba
Foto: Kabinet gradonačelnika
Dogadjaji Vesti Novi Sad

Prva beba u Novoj godini dečak rođen minut posle ponoći

Prošle godine rođeno 6.700 beba, a minut posle ponoći prva ovogodišnja. Ove godine, prva rođena beba u novosadskom porodilištu Betanija je dečak, težak 3,3 kilograma i dugačak 49 centimetara. Beba je na svom rođenju dobila ocene desetke, a dečakova majka Vesna Firić (1995) je odlično podnela porođaj. Dečak još nije dobio ime, ali je prekinuo trogodišnju dominaciju devojčica, pošto su od 2013. prve rođene bebe u novoj godini bile žensa deca.

Inače, prošle godine je u Betaniji rođeno 6.700 beba, što je veoma blizu apsolutnog rekorda. Rođeno je 160 blizanačkih parova i 10 trojki.

prva-beba-novi-sad
Foto: Kabinet gradonačelnika

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je prvu bebu rođenu u Novoj godini. Grad je za prvorođenu novosadsku bebu obezbedio novogodišnji poklon, odnosno 100.000 dinara, a za svu decu, sa teritorije Novog Sada, rođenu 1. januara po 50.000 dinara.

– Betanija je pravo mesto za početak nove godine, i kao gradonačelnik imao sam čast i privilegiju da obiđem prvorođenu bebu i njenu majku i da im, u ime Grada, čestitam i uručim poklone. Zahvaljujem se dr Stajiću i svim zaposlenima što pružaju najkvalitetnije usluge ženama. Želim im uspešnu 2016. godinu, da imamo što više beba, jer je to nešto najlepše što može da nam se desi – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Prema rečima upravnika Porodilišta dr Dragana Stajića prva beba rođena je minut posle ponoći. Majka je stara 20 godina i ovo joj je drugo muško dete.

– Porođaj je protekao u najboljem redu, i majka i beba su dobro. Od ponoći je rođeno 4 bebe i svi su dobro. Zahvaljujem se Gradu na dosadašnjoj saradnji, ali i firmi “Kids land“ koja je obezbedila vaučer u vrednosti od 100 000 dinara za prvu bebu – naglasio je dr Stajić.

Pogledajte fotografije i video sa dočeka u Novom Sadu

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Aleksandar Ivanišević

Aleksandar Ivanišević

Reporter lutalica iz XX veka. Konfliktna ličnost.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share