prva-beba
Foto: Kabinet gradonačelnika
Dogadjaji Vesti Novi Sad

Prva beba u Novoj godini dečak rođen minut posle ponoći

Prošle godine rođeno 6.700 beba, a minut posle ponoći prva ovogodišnja. Ove godine, prva rođena beba u novosadskom porodilištu Betanija je dečak, težak 3,3 kilograma i dugačak 49 centimetara. Beba je na svom rođenju dobila ocene desetke, a dečakova majka Vesna Firić (1995) je odlično podnela porođaj. Dečak još nije dobio ime, ali je prekinuo trogodišnju dominaciju devojčica, pošto su od 2013. prve rođene bebe u novoj godini bile žensa deca.

Inače, prošle godine je u Betaniji rođeno 6.700 beba, što je veoma blizu apsolutnog rekorda. Rođeno je 160 blizanačkih parova i 10 trojki.

prva-beba-novi-sad
Foto: Kabinet gradonačelnika

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je prvu bebu rođenu u Novoj godini. Grad je za prvorođenu novosadsku bebu obezbedio novogodišnji poklon, odnosno 100.000 dinara, a za svu decu, sa teritorije Novog Sada, rođenu 1. januara po 50.000 dinara.

– Betanija je pravo mesto za početak nove godine, i kao gradonačelnik imao sam čast i privilegiju da obiđem prvorođenu bebu i njenu majku i da im, u ime Grada, čestitam i uručim poklone. Zahvaljujem se dr Stajiću i svim zaposlenima što pružaju najkvalitetnije usluge ženama. Želim im uspešnu 2016. godinu, da imamo što više beba, jer je to nešto najlepše što može da nam se desi – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Prema rečima upravnika Porodilišta dr Dragana Stajića prva beba rođena je minut posle ponoći. Majka je stara 20 godina i ovo joj je drugo muško dete.

– Porođaj je protekao u najboljem redu, i majka i beba su dobro. Od ponoći je rođeno 4 bebe i svi su dobro. Zahvaljujem se Gradu na dosadašnjoj saradnji, ali i firmi “Kids land“ koja je obezbedila vaučer u vrednosti od 100 000 dinara za prvu bebu – naglasio je dr Stajić.

Pogledajte fotografije i video sa dočeka u Novom Sadu

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...
Aleksandar Ivanišević

Aleksandar Ivanišević

Reporter lutalica iz XX veka. Konfliktna ličnost.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share