trg-slobode-novi-sad-1
Foto: Aleksandar Milutinović
Festivali

Besplatno mlado vino sutra na Trgu slobode

I ove godine na početku u Zmaj Jovine ulice, u četvrtak 19. novembra Novosađani i gosti grada imaće priliku da besplatno degustiraju mlado vino iz Mačkovog podruma. Prvo bure se otvara trećeg četvrtka u novembru, kada se to čini i svuda u svetu, jer se tog dana slavi mlado vino.

Dolazak mladog vina slavi se na svim meridijanima, od Burgonje do Japana, a Mačkov podrum ovu svetkovinu donosi i u naš grad.

Kako je na konferenciji za novinare u Turističkoj organizaciji Novog Sada rekla izvršna direktorka vinarije “Mačkov podrum”  Đurđica Jojić Novaković, program preko puta Crkve Imena Marijina počinje od 17 sati. Uz muziku tamburaša i igru folkloraša, posetioci, kojih je svake godine sve više, moći će besplatno da probaju čuveni svatovac, kako su u prošlosti zvali mladi portugizer u kraju odakle dolazi.

Pored otvaranja prvog bureta mladog vina, biće proglašen pobednik konkursa za najlepšu
pesmu o vinu, koji „Mačkov podrum” organizuje u saradnji sa Srpskom čitaonicom iz Iriga, dok će novi vitez mladog portugizera ove godine biti Vanja Bulić. Novina u odnosu na prethodne godine biće vinski panel “Portugizer: Trendi bećar ili daleka prošlost” koji će se održati u četvrtak 19. novembra u 14 sati Plavoj sali Skupštine grada Novog Sada na kojoj će govoriti direktorka “Interfesta” Nataša Budisavljević, predsednik Udruženja somelijea Vojvodine i urednik magazina “Vino&fino” Igor Luković, kuvar Željko Rudić i osnivač “Mačkovog podruma” Sava Jojić. Moderatorka panela o mladom vinu biće enolog i somelije Ljubica Radan.

Pokretač manifestacije i osnivač vinarije “Mačkov podrum” Sava Jojić kazao je da mu je, kao rođenom Irižaninu, dužnost da nastavi tradiciju uzgoja samorodnih ili odomaćenih sorti na Fruškoj gori, pa se tako portugizer ponovo našao u njegovim vinogradima. On je dodao je će “Mačkov podrum” u četvrtak delić duha vinskog Srema pokušati da preseli u pešačku zonu Novog Sada.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš