koncert-godine-novisad
Foto: etrafika.net
Koncerti

Beogradski i novosadski bend u subotu u CK13

U subotu, 20. novembra 2015. u 22h u Omladinskom centru CK13 nastupaju bendovi Dreambirds i Gerecki.

Gerecki je novosadski power trio koji čine Dimitrije Jakovljević, Srđan Bjedov i Ozren Lazić. Bendovi Tizzies, Hton, Attic Groove Project, Razabri su bili ili još uvek jesu prethodna polja muzičkog delovanja, uz solo rad i nastupe. U okviru Gereckog ovaj trojac stvara muziku koja sublimira različite uticaje i senzibiltete koje baštine iz dosadašnjeg rada i iskustva. U osnovi rock sa primesama estetike 70ih, jazza i punka, njihova muzika se kreće između slatkastog kiča i čistokrvnog rock’n’rolla.

Kada sam prvi put čuo grupu Dreambirds, pomislio sam da neko svira obrade Jeffa Buckleya i to dobro, mada nisam mogao da prepoznam koje su pesme u pitanju. Verovatno je to neka stvar sa albuma iskopina iz njegove zaostavštine – prerano stradali bard ostavio je dosta neobjavljenih snimaka za sobom. Ispostavilo se da nije reč o obradama… Ova beogradska četvorka nije samo epigon mlađeg Buckleya. Pažljivije slušanje otkriva naslage eteričnog popa iz 4AD produkcije (Dead Can Dance, Cocteau Twins, This Mortal Coil…), grandža koji nema Sietl na registarskoj tablici, dakle elegične momente Smashing Pumpkins, Afghan Whigs, ranih Radiohead, jasne obrise gotskog roka i amerikane. No sve to pada u drugi plan kada se uživite u harmonije koje ovaj bend sa neobičnom lakoćom i nepredvidljivošću plete, i kad vas ponese strast koju njihovo muziciranje nosi u sebi.
Vladimir Krakov

Cena ulaznice: 200 rsd

Luftika
Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Tweet Share Share Follow