Magazin Srbija

Beloruskom kamiondžiji građani Kosjerića priskočili u pomoć, zbog njihovog gesta zažalio što nije rođen u Srbiji

belorus
Foto: RINA/Milan Božović

Beloruski kamiondžija prolazio je na svojoj rutu kroz Kosjerić kada ga je zadesio težak peh. U naizgled bezizlaznoj situaciji poput čuda pojavilo se čuveno srpsko gostoprimstvo i ljudi koji su mu pomogli kao niko pre toga. Potpuni stranci zauzeli su specijalno mesto u srcu Saše Šiškina.

Dok je vozio šleper ka Divčibarama, Sašu Šiškina iz Belorusije zadesio je ogroman peh, kada mu je u blizini sela Ražana kod Kosjerića sa tovarnog prostora hladnjača spala na put. Kilometrima udaljen od svoje zemlje, bez poznanstava i kontakata na zapadu Srbije nije znao kako da se izbavi iz preteške situacije koja ga je zadesila. Međutim, ipak nije ostavljen na cedilu, a stanovnici Kosjerića su mu pomogli kao bratu rođenom.

– Kad smo videli šta se dogodilo u blizini naših kuća, nekoliko komšija se odmah okupilo i otišli smo da vidimo kako možemo da pomognemo čoveku. Pokušavali smo nekoliko sati da sami izvučemo prikolicu, ali nismo uspevali. Pozvali smo dizalicu, koja je u ovom slučaju bila jedino rešenje kako bi vozač mogao da nastavi put.

belorus 2
Foto: RINA/Milan Božović

Kada smo podigli hladnjaču, videlo se da ima poprilična oštećenja i da Belorus ne može da nastavi put dok je ne popravi – kaže Milan Božović, jedan od aktera ove priče.

Sašin boravak u blizini Kosjerića morao je da potraje nekoliko dana, ali su se domaćini svojski potrudili da mu umanje muke. Kosjerci su mu pružili konačište, hranu, provodili vreme sa njim kako bi se osećao kod svoje kuće, piše RINA, a prenosi Telegraf.

– On je ostao zatečen. Nije očekivao takvo gostoprimstvo, bio je naprosto iznenađen. Kao profesionalni vozač prošao je mnogo, ali rekao je kako nešto slično nije nigde video, niti doživeo. Čak je i nekoliko puta ponovio da mu je krivo što se baš u Srbiji nije rodio. Mi smo ga od petka kada se sve to izdešavalo, primili kod nas u kuću i delili hranu sve do danas, kada je krenuo na put za Beograd – dodao je Božović.

belorus 3
Foto: RINA/Milan Božović

Saši se sreća ipak osmehnula, pa je nakon popravka hladnjače i utovara robe konačno krenuo svojom upisanom trasom, sa porukom da će rado prolaziti kroz našu zemlju i uvek će posetiti prijatelje koje je kod Kosjerića stekao.

Srbija se „uskladila sa sankcijama“ EU Belorusiji u nadi da Lukašenko neće zameriti

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

66 Shares
Share via
Copy link