Magazin Srbija

Belivukovi huligani i dalje “vršljaju” po zapečaćenim prostorijama na stadionu Partizana

Nepoznate osobe skinule su pre nekoliko dana pečat sa vrata nekadašnjeg restorana FK Partizan, u Humskoj, i nasilno ušle u objekat iako ga je policija nakon akcije hapšenja organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka blokirala.

Prema saznanjima lista “Politika” policijska ekipa zajedno sa forenzičarima preksinoć je ponovo stavila pečat na vrata tog restorana na stadionu.

Ko je nasilno ulazio u objekat za sad nije poznato.

Sagovornik lista upućen u slučaj, rekao je da je očigledno da Belivukovi huligani i dalje „vršljaju“ na stadionu, ulaze gde hoće pa i u prostorije koje su zatvorene nakon pretresa u okviru istrage.

On je rekao da je skidanje pečata i ulazak u te prostorije krivično delo i pita kako je moguće da niko nije video da su otpečatirana vrata restorana, a do njih je i glavni ulaz u ovo sportsko društvo.

Dodao je i da je sve pokriveno video-nadzorom.

Kako list navodi, policija je nakon hapšenja Belivuka otkrila tajni štek na stadionu Partizana.

U prostorijama koje su nastale pregradjivanjem nekadašnjeg restorana otkriveni su droga i oružje. Posebno je zanimljivo da je tu nadjen i snajper.

JNA-stadion
YOUTUBE/PRINTSCREEN/GOCE TRAJKOVSI/KURIR/ZORANA JEVTIĆ/MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ

Belivuk je svakodnevno dolazio na stadion u Humskoj, piše Politika.

Podsetimo, Specijalni sud u Beogradu produžio je u petak za još 30 dana pritvor pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji se terete za ubistva, preprodaju droge i druga krivična dela.

Pritvor im je produžen rešenjem sudije za prethodni postupak zbog svih zakonskih razloga – opasnosti od bekstva, opasnosti da će sakriti ili uništiti dokaze, da ne bi ponove krivična dela u kratkom roku, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Na ovo rešenje okrivljeni i njihovi branioci mogu da ulože žalbe krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana.

Belivuk i Miljković uhapšeni su 4. februara pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih dela, skrivajući se iza Parizanove navijačke grupe „Principi”.

Pored njih, tada je uhapšeno još 20-ak pripadnika grupe, a tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo istragu protiv 22 osobe, javlja Tanjug.

Nedelju dana kasnije uhapšen je i A. Š. kod kojeg je pronađen snajper, a povezuje se sa ovom grupom. I njemu je određen pritvor jer se tereti za udruživanje radi vršenja krivičnih dela i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Naredbom o sprovođenju istrage svi iz Belivukove grupe terete se za zločinačko udruživanje i trgovinu narkoticima, nekoliko njih i za oružje, a Belivuk, Miljković i još sedmorica okrivljenih i za teška ubistva.

Pored Belivuka i Miljkovića pod istragom su i Miloš Budimir (36), Marko Budimir (32) i Vladimir Grek (36), Milovan Tadić (33), Filip Ivanovski (29), Srđan Lalić (35), Boris Karapandžić (33), Nemanja Đurić (35), Vlado Draganić (46), Aleksandar Vučeljić (39), Dejan Tešić (38), Nikola Stefanović (33), Nemanja Lakićević (41), Nikola Spasojević (29), Željko Kodžić (41), Nebojša Janković (50), Vlado Georgijev (38), Slađana Sekulić (39), Vuk Vučinić (29) i Marko Andrić.

Izvor: Beta

A onda su “Alkatraz” demolirali, i pobunu ugušili u krvi, “iz principa” (VIDEO)

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

26 Shares
Share via
Copy link