Magazin Srbija

Belivukovi krimosi su ogranak SNS-a, sve što Vučić pravi je rijaliti

Veljko-Belivuk-Aleksandar-Vucic

Novinarka Biljana Lukić ocenila je da vlast hapšenjem kriminalne ekipe Veljka Belivuka želi da „baci kosku“ javnosti i da želi da sakrije veze sa tim klanom. Kako je objasnila u svom gostovanju u emisiji Novi dan, ovu mafijašku grupu oformila je sadašnja politička struktura i to je ogranak SNS-a.

– Bilo mi je jasno šta se dešava sa tim slučajem pre nego što je vlast krenula u kampanju. Zato što se KRIK ovom temom bavio mnogo godina. I mi se trenutno hvatamo za udice koje izbacuje vlast. Da li snimci treba da se prikažu ili ne, da li je ili nije peticija, a on (Vučić) nama baca te koske da glođemo, da se ne bismo pitali da li se sećamo teksta KRIK-a iz 2016. godine u kome Belivuk i njegov šef Sale Mutavi u policijskoj streljani pucaju iz policijskog oružja – smatra Lukić.

Ona podseća da je nakon ubistva Aleksandra Stankovića (Sale Mutavi) maltene uvedeno vanredno stanje, da je održana pres konferencija, i ocenjuje da je još samo nedostajalo da Vučiću i tadašnjem ministru policije Stefanoviću izjavljuju saučešće.

– Imali smo situaciju da kada je KRIK objavio slike članova Belivukovog klana sa predsednikovim sinom da nam je predsednik objašnjavao da su to ‘divni momci’. Malo su robijali zbog tuča, ali su sve optužbe za ubistvo odbačene – ističe Lukić i podseća da se brutalno ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića čiji je snimak prikazan tokom gostovanja Vučića na Pinku izvršeno za vreme ove iste vlasti.

Komentarišući istragu protiv klana Veljka Belivuka ona je zapitala kako je moguće da američka služba DEA sve snimi i sve zna, a da naša policija to ne zna. Ona ocenjuje da bi u većini zemalja nakon što bi se dogodila ovakva afera pala vlada.

– I na kraju cele priče mi pričamo o tome da li su Đilas, Šolak, Soroš i KRIK nagovorili te ubice da lažu i okrivljuju Vučića, i pričamo o tome da li postoji saradnje države sa mafijom. Ja ne mislim da postoji, nego je ova struktura formirala ovu mafijašku grupu, to je ogranak SNS-a – ističe Lukić.

Ona procenjuje da vlast sada želi da optuži građane koji razmišljaju o ovoj aferi da navijaju za klan Belivuka, piše Nova.

– Što bismo mi navijali za Belivuka u tim njihovim igrarijama? Što bismo navijali za člana SNS-a koji je njihovo kriminalno krilo – upitala je Lukić.

Kako je objasnila, puštaju snimke nasilja da bi se ljudi bavili njima, a ne da bi se pitali šta se ovde dešava.

– Sve ovo što nam predsednik pravi je rijaliti. I ove slike sa grozomornim situacijama su pojačavanje strujnog udara laboratorisjkom mišu, pošto smo oguglali na atentate, oružje i tabloidna upozorenja Vučiću – zaključuje Lukić.

Vulin lično birao kuću u Ritopeku za sve užase, on je veza između Belivuka i Vučića

OGLAS

2.1K Shares
2.1K Shares
Share via
Copy link