Srbija Vesti

Belivukov koljač postao svedok saradnik, Srđan Lalić će „pevati“ za kaznu od 18 godina zatvora

velja-nevolja-i-srdjan-lalic
Veljko Belivuk i Srđan Lalić, Foto: MUP Srbije

Srđan Lalić, pripadnik klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kako Kurir saznaje, sklopio je sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal da za kaznu od 18 godina zatvora svedoči o svim zločinima klana, potvrđeno je za Kurir iz tužilaštva.

Podsetimo, pre Lalića sporazumima su statuse svedoka okrivljenih dobili i Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević.

Lalić je, IT stručnjak, koji je učestvovao u brutalnim ubistvima u kući strave u Ritopeku. Uhapšen je 4. februara prošle godine i do juna, kada je odlučio da prizna krivicu, branio se ćutanjem.

Inače, Lalić je postao poznat široj javnosti pošto se pojavila slika na kojoj se on zajedno sa Veljom Nevoljom kezi iznad tela jedne od svojih žrtava.

velja-srdjan-lalic

Lalić je po zanimanju IT stručnjak koji je u Belivukovom klanu bio zadužen za nabavku i održavanje kriptovanih telefona sa aplikacijom Skaj, putem koje su komunicirali i razmenjivali fotografije jezivih zločina pripadnici ozloglašenog klana, a takođe i čovek od poverenja kada je trebalo da se žrtve ispituju, muče, ubijaju, ali i kada su se rešavali tela.

Inače, na pripremnom ročištu koje je održano prošlog meseca (jul, 2022.) Lalić je odvojen je od pomenutog vođe ozloglašene kriminalne grupe, kao i od ostalih okrivljenih iz bezbedonosnih razloga jer je priznao krivicu.

– Lalić na sve načine pokušava da dobije status svedoka saradnika, ali u njegovom slučaju to nije moguće jer je optužen za ubistva. On može da dobije status okrivljenog svedoka, pod uslovom da ispriča sve detalje zločina koje je klan počinio, a u tom slučaju sud bi mogao da uzme u razmatranje da mu doživotnu kaznu smanji – rekao je tada neimenovani izvor ovdašnjih medija.

Podsetimo, Lalić je više puta pokušao da sklopi sporazum sa tužilaštvom i dobije status svedoka saradnika što se, na raju i dogodilo.

Inače, Lalić se tereti da je počinio pet teških ubistava, za otmicu i nelegalno držanje oružja.

Inače, što se fotografije tiče, deo na kome leži nesrećni momak koga se spremaju da dokrajče je isečen ali se i dalje vidi Lalićev osmeh dok se sprema završi zločin.

Iz.vor: Kurir

Velja i ekipa mučili Goksija 5 dana, odrubili mu glavu, sliku poslali njegovom šefu?!

OGLAS

141 Shares
141 Shares
Share via
Copy link