Magazin Srbija

Ko je misteriozni “Deda” koga u iskazima spominju članovi Belivukovog klana?

belivuk 11
Foto: Zorana Jevtić

Optuženi članovi klana Veljka Belivuka u svojim iskazima spominjali su izvesnog „Dedu“, pedesetogodišnjeg muškarca koji je bio vro blizak samom Belivuku i čiji je nadimak prilikom komunikacije preko Skaj aplikacije bio „Đeneral“.

Ova misteriozna osoba, prema iskazu uhapšenih, je „aritmičar“ i bio je prisutan pri izvršenju nekih od najtežih krivičnih dela. Njega u svojoj izjavi spominje i Vladimir Dimitrijević, vlasnik auto-servisa u naselju Braće Jerković, koji je priznao da je popravljao automobile ovom klanu, a često im je čuvao kokain u svom servisu.

Kaže da je u grupnoj konverzaciji na Skaj telefonu, čiji je član bio „Soprano“ odnosno Belivuk, pomenuti „Deda“ imao nadimak „Đeneral“. Jednom prilikom, kada je njemu nepoznata osoba ostavila paket sa kokainom koji je čuvao u limenoj kutiji od alata u svojoj garaži, Belivuk ga je zamolio da drogu „razbije“ drugim supstancama kako bi dobili na količini. Tu smesu do Braće Jerković dostavio je upravo „Đeneral“.

U svom iskazu, takođe, spominje ga i okrivljeni Vojislav Đorđević govoreći o susretu u prostorijama Partizanovog stadiona, kada je navodno došlo do trodenvnog maltretiranja i silovanja I. S. On priča da je u prostoriju u kojoj su zlostavljali I. S., a koja je služila za noćenje, u jednom trenutku došao „Deda“, osoba koju jedinu ne oslovljava punim imenom i prezimenom, kao ni ostali okrivljeni.

Po svemu sudeći, Belivukov Đeneral još slobodno šeta ulicama, srpskim ili neke druge države. Ostaje nam da vidimo kada će uslediti njegovo hapšenje i koje  su informacije o Belivuku može da otkrije, piše Nova.rs.

Pominjanje “Dede” podseća na ulogu Aleksandra Berčeka u filmu “Južni vetar”, a zbog nedostatka informacija njegova uloga u ovoj organizovanoj kriminalnoj organizaciji od sada je samo predmet spekulacija.

Tragikomedija karakteristična za Srbe pomogla nam je da preživimo sve kataklizmične periode u kojima smo se kao narod našli, a kada se ne bi našalili čak i povodom ove jezive teme to jednostavno ne bi bili mi.

Moj sin je ubijen, kaže otac inspektora Jovića koji je još 2017. hapsio Belivuka i Miljkovića, a onda preminuo od korone

OGLAS

2.1K Shares
2.1K Shares
Share via
Copy link