Magazin Vesti

Belivuk za 3 teška ubistva može dobiti i doživotnu robiju

Uhapšeni Veljko Belivuk i njegov najbliži saradnik Marko Miljković mogli bi za svoja dela da budu osuđeni i na doživotnu robiju.

Ipak, ukoliko protiv njih nisu strpljivo prikupljeni svi neophodni dokazi pre hapšenja, Velja Nevolja i njegova ekipa mogli bi se izvući isa svega 10 godina zatvora.

Veljko Belivuk i Marko Miljković se, između ostalog, sumnjiče za tri teška ubistva, a zatvorska kazna koju mogu da dobiju za likvidacije je od 10 godina do doživotne. Advokat Predrag Savić objasnio je u kom slučaju pomenuti mogu da dobiju doživotnu kaznu.

“Doživotni zatvor mogu da dobiju u slučaju da se dokaže da su ubistva počinjena svirepo. Doživotnu mogu da dobiju i ako su ubili više lica. Ovakva kazna se izriče za dela izvršena od 1. decembra 2019. godine”, rekao je Predrag Savić i objasnio u kojim još slučajevima se izriče najteža kazna: “Ako neko ubije nosioce državne vlasti. Tipa, ako neko ubije sudiju, tužioca.”

On ističe da se nada da će nadležni ovog puta da urade sve kako treba i do kraja.

“Nadam se da su prvo prikupili sve dokaze, pa onda hapsili. Suđenja za organizovani kriminal su jako teška i traju dugo. Biće loše da posle svega ovoga bude ponovo mesta za ovakve mafijaške organizacije. Ako se tako nešto dogodi, onda definitivno nešto nije uredu u samom vrhu službi koje bi trebalo da se bore protiv kriminalaca. Nadam se da neće biti propusta u istrazi”, kaže Predrag Savić.

Ističe da ovakve kriminalne grupe imaju veze u policiji, pravosuđu… i da je veoma teško “isterati sve do kraja”, piše Nova.

“Takve grupe udaraju na sam vrh države, hoće da preuzmu vlast. Kupuju svuda saradnike i često hoće da uspostave svoju vlast i svoja pravila. Žele da zaštite svoju moć jer je tu je reč o ogromnom novcu”, kaže on.

Savić je potom uporedio Belivuka i ekipu sa “zemunskim” klanom i naveo da između te dve grupe postoji samo jedna razlika.

“U vreme “zemunskog” klana nije bilo Specijalnih sudova, niti organa koji se bave protiv organizovanog kriminala. Srbija je tada bila u veoma teškoj situaciji. Danas imamo sve institucije koje se bore protiv organizovanog kriminala”, priča Savić.

Podsetimo, 29. januara je uhapšen Velja Nevolja, omiljeni huligan familije Vučić, a pušten je na slobodu nakon saslušanja

Nakon 7 dana ponovo su Uhapsili Velju Nevolju i još 16 članova organizovane kriminalne grupe

Detalji hapšenja Velje Nevolje: “A bio sam vam dobar kad sam zakopavao oružje u Jajincima!”

Objavljeno da su reketirali Baku Praseta, i Rastu

Kriminalna grupa Velje Nevolje obezbeđivala Vučićevu inauguraciju, isplivali i rani radovi Dijane Hrkalović

Uspon i pad Velje Nevolje: Tatin sin i “nestašni” dečaci

Veze sa državom: Velja Nevolja sa pripadnikom Žandarmerije, a Danilo Vučić sa Acom Rošavim

OGLAS

PARTNERI SAJTA


311 Shares
311 Shares
Share via
Copy link