Magazin Srbija

Belivuk član SNS-a od 2011, direktno za Vučića radio poslednje 4 godine

Vucic-Belivuk
Foto: Tanjug/Sava Radovanovic, Printscreen / Objektiv

Veljko Belivuk je član Srpske napredne stranke od 2011. godine, a direktnu saradnju sa Vučićem i drugim vodećim ljudima u stranci ostvario je 2017. godine od kada je aktivno radio za predsednika Srbije.

Prema iskazu koji je Belivuk dao tužiocu, saradnja je počela nakon što su Naprednjaci izgubili kontrolu na tribini Partizana.

Ako je suditi prema iskazu Belivuka, sve je zapravo izrežirano kao u nekom mafijaškom filmu. Uhapsili su ga, izvukli ga iz zatvora pa ga uposlili da za njih obavlja poslove.

Belivuk je objasnio da je njegovo hapšenje 2016. godine, zbog sumnji da je učestvovao u ubistvu u centru Beograda, dovelo do toga da političari izgube kontrolu nad tribinom Partizana. On je kasnije oslobođen u ovom slučaju pod misterioznim okolnostima – pojedini dokazi su kompromitovani, a veštak je iznenada promenio iskaz.

Belivuk je ispričao da mu je huligan Aleksandar Vidojević, poznatiji kao Aca Rošavi, rekao 2017. godine da će mu on biti veza sa predsednikom Srbije.

„Vidojević mi je rekao da Šef, tako smo zvali Vučića, ima veliki problem na Partizanovoj tribini koji je nastao usled mog odlaska u pritvor 2016. godine. Da Andrej, brat Aleksandrov, ima kontrolu nad navijačkom grupom ‘Alkatraz’, ali da oni nemaju snage da iznesu ništa tu, da kontroliše i deo tribine navijača pod nazivom ‘Kimijevci’, ali da oni samo troše pare i ne doprinose ničemu, a da zapravo nemaju nikakvu kontrolu. Ideja je bila da se napravi nova navijačka frakcija koja će sve to ujediniti da bi situacija bila kao na Zvezdinom stadionu. (…) Mi smo to uradili” naveo je Belivuk.

Početkom avgusta očekuje se da Tužilaštvo za organizovani kriminal podigne optužnicu protiv Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, vođe huligansko-kriminalne grupe „Principi“ koja je radila u okviru crnogorskog kavačkog klana.

Belivuk se sumnjiči da stoji iza pet brutalnih ubistava, jednog mučenja i dilovanja droge, a fotografije obezglavljenih i iskasapljenih tela njegovih žrtva predstavnici vlasti su u više navrata objavljivali u javnosti. Belivukov klan smatra se jednim od najbrutalnijih u regionu.

Za ovu kriminalnu grupu karakteristično je i to da su godinama imali jake kontakte u državi – pre svega u policiji i politici.

Novinari KRIK-a su došli do transkripta saslušanja Belivuka u tužilaštvu 5. jula, koje može da produbi ovu priču. On je prvo kratko ispričao da nije kriminalac već „vođa navijača“ i da nije odgovoran za ubistva, otmice i šverc droge, ali nije želeo da odgovara na pitanja tužioca o tome. Samoinicijativno je, međutim, počeo da govori o odnosima sa ljudima iz vlasti. Belivuk tvrdi da je na sastancima Vučić od njega tražio različite stvari.

Tekst Milice Vojinović u celosti pročitajte na sajtu KRIK-a.

Vučić tražio od Belivuka da zabrani “Vučiću pederu” i da “pomogne” Ani Brnabić i bratu

Luftika

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Izgleda da je KRIK jedva dočekao da objavi gluposti koje izgovara dželat i ubica, da bi se opravdao, bez i jednog pokrića!!!. Treba slušati te gluposti na N1 i Nova, koje će se ponavljati svaki minut!!!. Nisam stranački obojena, ne štitim nikoga, ali ne mogu ovakve gluposti da ne prokomentarišem, kao i nebuloze koje pričaju Đilas i Marinka!!!!!.
    Ako je dželat bio član SNS, to ne znači i da je neko imao poverenja u njega i da je angažovan za nešto!!!. Isuviše je Vučić promišljen, da bi tako nešto dozvolio!!!.

    • Obojena si ti „saro’, cim branis prozvane. Sto se tice istine….“zivi bili pa videli“.

    • Naravno da nisi član ni jedne stranke sem SNS, bacaš vatru na Bjelivuka, Đilasa i Marinku koji trenutno su najomraženiji u toj sekti. Malo razmisli, pa onda se izjasni dali si ovog puta u pravu.

    • nisam stranački obojena ali ne bi vučić ne mislite valjda tako nešto, a onaj đilas i ona marinika, ma to je jedan ološ…

  • Mi se zakopčavamo „na ledja“ , pa ćemo da verujemo u sve smišljene laži monstruma-ludaka, koji radi za kvisling opoziciju i priča ono što su oni smislili kao još jednu laž-budalaštinu u mrziteljskoj kampanji protiv Vučića. Neće mu pomoći ni podrška mrziteljskih – kvisling medija , jer svi ljudi u Srbiji već znaju ko za koga radi.

5.8K Shares
5.8K Shares
Share via
Copy link